Perinteikäs Forssa palaa Suomi-kiekon kakkostasolle, sai lisenssin Mestikseen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jääkiekko

Perinteikäs Forssa palaa Suomi-kiekon kakkostasolle, sai lisenssin Mestikseen

Kaupunkiin rakennettiin yksi Suomen ensimmäisistä jäähalleista.

Julkaistu: 18.5. 18:33

Forssan Palloseura, FPS, sai viimeisenä joukkueena jääkiekon Mestis-lisenssin, kun lisenssikomitea päätti asiasta maanantaina.

Aikaisemmin keväällä Kiekko-Espoo sai lisenssin, mutta siinä jaossa FPS jäi vielä ilman.

Suomi-sarjan välierät jäivät koronaviruksen takia kesken alkukeväällä, ja Mestis tarjosi kaikille välieräjoukkueille mahdollisuutta hakea paikkaa porrasta ylempää.

Porvoon Hunters ja Jyväskylän D-Kiekko eivät katsoneet olevansa valmiita Mestikseen, mutta Kiekko-Espoo ja FPS hakivat paikkaa.

FPS:n ensimmäinen hakemus ei mennyt läpi, kun hallista puuttui muun muassa pakollinen turvakaukalo. Lisenssikomitea halusi myös taloudellisen puolen lisäselvityksen.

Forssan kaupunginvaltuusto teki viime viikolla päätöksen, että halliin hankitaan turvakaukalo.

”Pyysimme myös muutamia lisäselvityksiä perjantaihin mennessä. Saimme ne”, lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro sanoi HS:lle.

Forssan Palloseura kuuluu suomalaiseen kiekkoperinteeseen, vaikka mestaruuksilla tai menestyksellään se ei olekaan juhlinut.

Forssassa rakennettiin yksi Suomen ensimmäisistä jäähalleista, joka tunnettiin Forssan kuplana. Kiekkoa pelattin vuodesta 1971 lähtien ylipainehallissa. Forssan halli valmistui kuuden ensimmäisen joukossa Suomessa.

Tuohon aikaan esimerkiksi Helsingin kiekkojunioireilla oli niin kova pula jääajoista, että juniorijoukkueet matkasivat Forssaan harjoittelemaan.

Maanantaina 60 vuotta täyttänyt Jari Kurrikin joutui hakemaan jäätä Jokerien kanssa Forssasta.

Kohon maila- ja varustetehtaat Forssassa ja Tammelassa takasivat, että jäähallille oli käyttöä lähes ympäri vuoden.

Suomen maajoukkue leireili Forssan hallissa ennen loppukesän Kanada Cupiin osallistumista vuonna 1976.

”Siellä tuntuu olevan aika hyvä buumi päällä. Se voi olla hyvä piristysruiske Mestikselle, että tulee entisiä liigajoukkueita mukaan, kun KooVee, Kiekko-Espoo ja FPS ovat siellä”, Hannu Soro sanoi.

Tuto Hockeylla on myös vanhaa historiaa Liigasta.

Forssan Palloseura pelasi Liigaa (silloin SM-liiga) kaksi kautta 1975–77. Viimeiset 13 kautta FPS on pelannut Suomi-sarjaa, joten Forssa on palannut valtakunnan kakkostasolle.

Mestiksen joukkuemäärä vahvistui 14:ään FPS:n mukaantulon myötä.

Joukkueet kaudella 2020–2021: Edustus Hermes ry (Hermes), Forssan Palloseura ry (FPS), Hokki Kainuu Oy (Hokki), Iisalmen Peli-Karhut ry (IPK), Mehtimäki Oy (Jokipojat), Imatran Ketterä Oy (Ketterä), KeuPa Hockey Oy (KeuPa HT), Kiekko-Espoo Oy (Kiekko-Espoo), Koovee Hockey Oy (Koovee), Kiekko-Vantaa Hockey Oy (K-Vantaa), Heinolan Peliitat Oy (Peliitat), RoKi Hockey Oy (RoKi), Savonlinnan Pallokerho Oy (SaPKo), Tuto Hockey Oy (Tuto Hockey).

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat