Huuhkajien maalivahdilla Lukáš Hrádeckýllä kevyt ilta Bundesliigan suomalaiskohtaamisessa - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Huuhkajien maalivahdilla Lukáš Hrádeckýllä kevyt ilta Bundesliigan suomalaiskohtaamisessa

Niklas Moisanderin Werder Bremen on vaarassa lentää ulos sarjasta.

Kahden maalin tekijä Kai Havertz (oik.) ottaa onnitteluja vastaan Delay Sinkgravenilta, Moussa Diabylta ja Mitchel Weiserilta.

Julkaistu: 18.5. 23:37

Bundesliigan suomalaiskohtaamisessa Lukáš Hrádeckýn Bayer Leverkusen vei tärkeät pisteet, kun jalkapallon Bundesliiga jatkoi viikonloppuna alkanutta kauttaan.

Leverkusen kukisti vieraskentällä Werder Bremenin 4–1 tutuksi tulleen tyhjän katsomon edessä. Yleisön puuttuessa pelaajien äänet, huudot ja jopa potkut palloon kuuluivat mikrofonien kautta televisioruutuun.

Illan pääpelikeisari oli Kai Havertz, joka pukkasi Leverkusenin kaksi ensimmäistä maalia viiden minuutin välein. Vasta 20-vuotias Havertz oli erittäin vahva ja oikea-aikainen noustessaan puskuun.

Ensimmäisessä maalissaan Havertz sai keskityksen Moussa Diabylta. Hyvä nousu päätyviivan tuntumaan ja millintarkka keskitys, johon Havertz nousi.

Toisen maalinsa Havertz pukkasi Kerem Derimbayn antamasta vapaapotkusta. Taas Bremenin puolustus oli melkoista reikäjuustoa. Niin on ollut koko kauden.

Ilta oli erittäin kevyt maajoukkueen maalivahdille Hrádeckýlle, mutta sitäkin kiireisempi Werder Bremenin alakerrassa pelanneelle Niklas Moisanderille.

Hrádecký joutui päästämään Werderin tasoituksen taakseen, mutta muuten hänelle ei kertynyt käytännössä yhtään torjuntaa. Theodore Gebre Selassien ohjaus kulmapotkun jälkeen muutti niin ilkeästi suuntaa, ettei Hrádeckýllä ollut mahdollisuuksia ehtiä torjuntaan.

Moisanderin johtama puolustus tuntui olevan iloisesti sekaisin pitkin ottelua. Kovin helposti Leverkusen pystyi pelaamaan pallon syvälle puolustukseen ja jopa linjan läpi.

Huuhkajissa Moisander, 34, pelasi pitkään kapteenina, mutta luopui maajoukkuepaikasta vapaaehtoisesti. Nyt alkaa näyttä siltä, että tulevaan EM-kisajoukkueeseen voisi olla vaikea päästä, jos mieli muuttuisi.

Toisella puoliajalla Mitchell Weiser ja Derimbay niittasivat kaksi viimeistä häkkiä ja loppuluvut alkoivat hahmottua.

Voitto pitää Leverkusenin sarjassa viidentenä, mutta piste-ero neljäntenä olevaan RB Leipzigiin on enää vain yksi pinna.

Bayern München johtaa Bundesliigaa kahdeksan pisteen erolla Leverkuseniin.

Werder Bremenille tappio oli raskas. Seura on jumittunut sarjataulukossa viimeistä edelliseksi eli toiselle suoran putoajan paikalle.

Aikaa on vielä sarjapaikan pelastamiseksi, mutta Werderin tilanne näyttää heikolta. Pelit eivät ole sujuneet kotona ollenkaan, eikä se nyt saa tukea ja kannustusta edes yleisöltä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat