Valmentaja Mirjami Penttinen pääsi sopuun Taitoluisteluliiton kanssa: ”Olen tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Sovinto

Valmentaja Mirjami Penttinen pääsi sopuun Taitoluisteluliiton kanssa: ”Olen tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen”

Penttinen ei aio kommentoida asiaa enempää.

Valmentaja Mirjami Penttinen teki sovintosopimuksen Taitoluisteluliiton kanssa.

Julkaistu: 19.5. 7:50, Päivitetty 19.5. 8:36

Valmentaja Mirjami Penttinen sanoo olevansa tyytyväinen Taitoluisteluliiton kanssa maanantaina syntyneeseen sopimukseen.

Muodostelmaluistelussa valmentava Penttinen kertoi aiheessa viestissä, jonka HS:lle välitti sähköpostitse hänen asianajajansa Petteri Sotamaa.

”Kaikki asiaan liittyvät julkiset tiedot löytyvät Taitoluisteluliiton ja HSK:n tiedotteesta. Olen tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen, enkä tule tämän enempää asiaa kommentoimaan”, Penttinen viestitti.

Taitoluisteluliitto tiedotti maanantaina, että Penttinen ja toinen HSK:n valmentaja Lilli Helpi ovat allekirjoittaneet sovintosopimuksen, johon kuuluu esimerkiksi pykälä henkilökohtaisesta työnohjauksesta, jolla varmistetaan luisteluharrastuksen turvallisuus ja eettisten sääntöjen noudattaminen seurassa.

Molemmat valmentajat vetävät pois valituksensa urheilun oikeusturvalautakunnasta.

Penttinen saa valmentaa seuratoiminnassa, mutta vuoden mittainen kilpailukielto on yhä voimassa. Se alkoi 17. tammikuuta.

Kiellon määräsi Taitoluisteluliiton kurinpitovaliokunta. Rangaistuksen lisäksi Taitoluisteluliitto käytännössä kehotti Mirjami Penttisen seuraa HSK:ta hyllyttämään Penttisen valmennustoiminnasta ja uhkasi HSK:ta jopa erottamisela liitosta ellei seura toteuta vaatimusta.

Sovintosopimus päätti tämän prosessin, mutta kilpailukielto jäi voimaan.

Penttisen väärinkäytökset tapahtuivat aikana, jolloin Taitoluisteluliiton rangaistusvalikoimaan ei kuulunut kaiken kattavaa toimintakieltoa. Sittemmin liiton kilpailusääntöjä on päivitetty.

”Juridisesti on ollut selvää, ettei seuraa voi erottaa liitosta yhden valmentajan takia”, HSK:ta avustanut tunnettu urheilujuristi Olli Rauste kommentoi HS:lle maanantaina.

Penttinen pyysi maanantain tiedotteessa käytöstään anteeksi luistelijoilta.

”Pyydän luistelijoilta sydämestäni anteeksi toimintatapojani, jotka ovat aiheuttaneet henkistä kipua tai ahdistusta. Valmentaminen on intohimoni ja haluan edelleen kehittyä siinä. Olen sitoutunut tekemään kaikkeni luistelijoiden hyvinvoinnin eteen”, Penttinen sanoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Mirjami Penttisen valmennustyyli on ollut alkuvuoden suurimpia puheenaiheita urheilussa. Alla olevasta aikajanasta näkee, miten asia on edennyt.

Taitoluistelu|Taitoluisteluliitto ja HSK pääsivät sopuun: Mirjami Penttinen voi jatkaa valmentamista

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu