Tukholman suurseura teki periaatepäätöksen: sisään pääsevät joko kaikki katsojat tai ei ketään - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Tukholman suurseura teki periaatepäätöksen: sisään pääsevät joko kaikki katsojat tai ei ketään

AIK toteaa päätöksessään, ettei se halua kategorisoida katsojiaan eriarvoisiksi.

AIK:n kannattajapääty Friends Arenalla on ollut runsaslukuinen jo huhtikuussa 2013 stadionilla pelatusta ensimmäisestä kotiottelusta lähtien.

Julkaistu: 23.5. 12:32

Ruotsin jalkapallon pääsarjassa Allsvenskanissa pelaava AIK kertoi perjantaina, ettei se aio pelata kotiotteluitaan rajatun yleisön edessä. Mikäli katsojia ei saa päästää otteluihin normaalisti, aikoo AIK pelata kotonaan kokonaan ilman yleisöä.

”Uskomme, että AIK:n yleisö ja kannattajakulttuuri ovat jotain ainutlaatuista ja koko ruotsalaisen jalkapalloilun perusarvoihin kuuluvaa. Mikäli joutuisimme arvioimaan eri katsomonosiemme merkittävyyttä, toimisimme näiden arvojen vastaisesti”, AIK:n urheilutoimenjohtaja Björn Wesström totesi seuran tiedotteessa.

”Ymmärrämme, että rajoitukset ovat suunniteltu siksi, että voisimme ylipäätään pelata jalkapalloa. Tämä ei silti tarkoita, että luopuisimme periaatteestamme pelata yleisömme edessä. AIK Fotbollille sopivat kaikki tai ei kukaan.”

AIK pelaa kotiottelunsa Solnassa sijaitsevalla Friends Arenalla, johon mahtuu jalkapallo-otteluissa enimmillään 50 000 katsojaa. Viime kaudella seuran yleisökeskiarvo Allsvenskanissa oli 18 970 katsojaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu