F1-kuljettajayhdistyksen johtaja: Kuljettajat tukevat ”aavekisoja” täysin - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

F1-kuljettajayhdistyksen johtaja: Kuljettajat tukevat ”aavekisoja” täysin

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan F1-kauden on tarkoitus alkaa heinäkuussa Itävallassa kahdella ilman yleisöä ajettavalla osakilpailulla.

Nykysuunnitelman mukaan Valtteri Bottas ja muut F1-kuljettajat ajavat heinäkuussa Itävallan Spielbergin komeissa maisemissa kaksi osakilpailua ilman yleisöä.

Julkaistu: 23.5. 13:10

Formula 1 -kuljettajat tukevat suunnitelmaa aloittaa kausi ilman, että ratojen katsomoihin pääsee yleisöä, kertoo kuljettajayhdistys GPDA:n puheenjohtaja Alexander Wurz.

Uusimpana suunnitelmana on aloittaa kausi heinäkuussa Itävallassa, jossa Red Bull Ringillä ajettaisiin kaksi osakilpailua ilman yleisöä. Itävallan jälkeen ilman yleisöä ajettaisiin myös muualla.

”En usko, että kukaan on ’aavekisojen’ fani. Kukaan kuljettaja ei kuitenkaan ole keskusteluissa sanonut, ettei haluaisi tehdä sitä tai että se olisi väärä ratkaisu”, entinen F1-kuljettaja Wurz kertoi Sky Sports -televisiokanavan haastattelussa.

”Aavekisat päästävät meidät kilpailemaan nopeammin kuin yleisön edessä ajettavat kilpailut. Siksi ne ovat suunnitelmissa ja saavat kaikkien kuljettajien täyden hyväksynnän.”

F1-kaudesta on peruttu toistaiseksi kolme osakilpailua, mukaan lukien Monacon perinteikäs grand prix. Lisäksi seitsemää kilpailuviikonloppua on lykätty.

Suurimmalla osalla F1-talleista on päämaja Britanniassa. Suunnitelmana on, että tallien henkilökunta matkustaa paikalle tilauslennoilla, ja kontaktit paikalliseen väestöön minimoidaan.

Wurzin mielestä kisojen järjestäminen poikkeustilanteessa on oikea ratkaisu.

”Formula 1 on globaalia liiketoimintaa. Yritämme kaikki saada käynnistettyä teollisuuden ja talouden, koska ihmiset, heidän perheensä ja asuntolainansa ovat siitä riippuvaisia. F1 ei ole poikkeus”, Wurz totesi.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat