Korona karsii 70–80 prosenttia kiekonheiton maailmanmestarin Daniel Ståhlin ansioista, mutta itseluottamusta se ei vienyt - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Yleisurheilu

Korona karsii 70–80 prosenttia kiekonheiton maailmanmestarin Daniel Ståhlin ansioista, mutta itseluottamusta se ei vienyt

Kiekonheiton ruotsalainen maailmanmestari Daniel Ståhl uskoo, että hänellä on voimaa 75 metrin mittaiseen maailmanennätystulokseen.

Daniel Ståhl voitti Qatarin MM-kisoissa syyskuussa 2019 kiekonheitossa kultaa.

Julkaistu: 24.5. 15:30

Kiekonheiton ruotsalainen maailmanmestari Daniel Ståhl arvioi, että korona-aika verottaa 70–80 prosenttia hänen ansioistaan. Pandemian typistämällä kilpailukaudella on tarjolla vain muutama kansainvälinen kilpailu, eivätkä sponsoritulotkaan pysy välttämättä ennallaan uhkaavassa taloustilanteessa.

”Menetän kaiken kaikkiaan 70–80 prosentti tuloistani. Se vähän harmittaa”, Ståhl kertoi Ruotsin yleisradionyhtiön SVT:n tv-haastattelussa.

”Kilpailuja ei ole tänä vuonna tarjolla joka viikonlopuksi. Tilanne vaikuttaa nimenomaan kaikkein suurimpiin tapahtumiin. Me kaikki urheilijat kärsimme tietysti tästä yhtä lailla.”

Ståhl korosti samalla, ettei hän joudu koronapandemian takia taloudellisesti ahtaimmalle. Suurimmat tähdet ovat parhaassa tilanteessa myös nyt.

”Ei minulle tässä käy niin huonosti kuin monelle muulle. Pärjään kyllä. Heikoimmilla ovat ne, jotka eivät heitä yhtä pitkälle”, Ståhl jatkoi.

Ståhl harjoittelee islantilaisen valmentajansa Vestein Hafsteinssonin ohjein pääasiassa Växjössä. Hänen tavoitteenaan on ylittää saksalaisen Jürgen Schultin 34-vuotias ME-tulos 74,08.

”Minulla on nyt voimaa 75 metrin heittoon”, Ståhl arveli.

Ståhlin, 27, ennätys on 71,86 viime vuodelta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu