Ensi talven alppihiihdon MM-kisat Italiassa siirtynevät olympiatalveen 2022 - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Alppihiihto

Ensi talven alppihiihdon MM-kisat Italiassa siirtynevät olympiatalveen 2022

MM-kisat pidettäisiin vasta Pekingin olympialaisten jälkeen.

Itävaltalaista Anna Veithiä ei nähdä alppihiihdon seuraavissa MM-kisoissa, sillä hän ilmoitti lopettavansa uransa 30-vuotiaana.

Julkaistu: 25.5. 7:45

Ensi talven alppihiihdon MM-kisat Cortina d'Ampezzossa Italiassa siirtyvät todennäköisesti vuoteen 2022.

Italian olympiakomitean puheenjohtajan Giovanni Malagon mukaan maan hiihtoliitto aikoo ilmoittaa Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle halustaan lykätä kisoja.

”Olen täysin tämän päätöksen takana, ja olemme ilmoittaneet asiasta urheiluministeri [Vincenzo] Spadaforalle, Malago kertoi Rai2-kanavalle.

Kisajärjestäjät eivät halua ottaa riskiä, että kisat joudutaan perumaan viime tingassa, jos koronavirustilanne pahenee syksyllä. Italia on yli 32 000 vahvistetulla kuolonuhrillaan ollut yksi koronaviruksen pahimmin koettelemista maista, vaikka tilanne onkin parantunut viime viikkoina.

”Tämä on hyvin kipeä päätös, mutta se on terveen järjen mukaista. Jos lokakuussa tai marraskuussa tulee ongelmia, emme pysty järjestämään MM-kisoja vuonna 2021”, Malaga totesi.

”Kysymys ei ole siitä miten järjestää kisa, vaan miten taata kaikkien turvallisuus, niin urheilijoiden, henkilökunnan”, toimittajien kuin kannattajienkin.

MM-kisat pitäisi nykyisen aikataulun mukaan järjestää ensi helmikuussa. Kisojen siirtäminen vuoteen 2022 merkitsisi niiden osumista samaan talveen Pekingin olympialaisten kanssa. Kisat järjestettäisiin Malagon mukaan todennäköisesti vasta olympialaisten jälkeen maaliskuussa.

Dolomiiteilla sijaitseva Cortina d'Ampezzo isännöi vuoden 2026 talviolympialaisia yhdessä Milanon kanssa. Cortinassa järjestettiin jo vuoden 1956 talviolympialaiset.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu