Väestöliitto julkaisi häirinnän ennaltaehkäisystä avoimen verkkokurssin, joka on suunniteltu urheiluseuroille - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Häirintä

Väestöliitto julkaisi häirinnän ennaltaehkäisystä avoimen verkkokurssin, joka on suunniteltu urheiluseuroille

Väestöliitto haluaa avoimella verkkokurssillaan auttaa urheiluseurojen valmentajia, työntekijöitä ja vapaaehtoisia ennaltaehkäisemään ja puuttumaan lapsiin kohdistuvaan häirintään.

Urheilun suurimmat lajiliitot ovat yhteistyössä Väestöliiton kanssa häirinnän vastaisessa työssä.

Julkaistu: 25.5. 10:23

Tiedon määrä ratkaisee, miten turvallista urheilu on kaikille osapuolille, sanoo Väestöliiton asiantuntija Saara Ruotsalainen.

Väestöliitto haluaa avoimella verkkokurssillaan auttaa urheiluseurojen valmentajia, työntekijöitä ja vapaaehtoisia ennaltaehkäisemään ja puuttumaan lapsiin kohdistuvaan häirintään.

Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen. Kurssin aiheita ovat henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus.

”Mitä enemmän kaikilla urheilun parissa toimivilla on tietoa näistä ilmiöistä, sitä turvallisempi urheilu on meille kaikille. Valmentajat ja muut urheilevien lasten kanssa toimivat aikuiset ovat merkittävässä asemassa parantamaan lasten turvallisuutta ja hyvinvointia”, Saara Ruotsalainen sanoo Väestöliiton tiedotteessa.

Väestöliiton etoleyksin.fi-sivuilla on seuroille myös runsaasti materiaalia ja toimintaohjeita.

”Väkivallan ja häirinnän ennaltaehkäisyssä on tärkeää, että seuran tai lajin johtohahmot ottavat aktiivisen roolin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että seura viestii nuorille, vanhemmille ja valmentajille, ettei seura suvaitse minkäänlaista väkivaltaa ja antaa selkeän tavan raportoida häirinnän ja väkivallan kokemuksista”, Ruotsalainen sanoo.

Väestöliiton yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Jääkiekkoliitto, Palloliitto, Salibandyliitto, Uimaliitto, Koripalloliitto, Voimisteluliitto, Lentopalloliitto, Suomen Olympiakomitea ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat