Hovi hylkäsi Jukka Toivakan syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta – tuomio liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jäi voimaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Oikeudenkäynnit

Hovi hylkäsi Jukka Toivakan syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta – tuomio liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jäi voimaan

Hovioikeus katsoi, ettei Toivakan tarkoituksena ollut uhata pysäköinninvalvojaa väkivallalla.

Jukka Toivakka vältti ehdollisen vankeustuomion hovioikeuden päätöksellä.

Julkaistu: 25.5. 12:01, Päivitetty 25.5. 15:10

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt jääkiekkoseura Mikkelin Jukurien puheenjohtajan ja Jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan Jukka Toivakan syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Tuomio liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jäi kuitenkin voimaan.

Toivakalle määrätty kahdeksan kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus lieveni 50 päiväsakkoon, joka on hänen tuloillaan 14 900 euroa.

Käräjäoikeus totesi aiemmassa tuomiossaan, että Toivakka kaasutti autollaan niin läheltä pysäköinninvalvojaa, että tämä oli jäädä alle.

Hovioikeus katsoi kuitenkin käräjäoikeuden tulkinnasta poiketen, ettei Toivakan tarkoituksena ollut uhata pysäköinninvalvojaa väkivallalla tämän virkatoimen vuoksi.

”Tunnelmat ovat tietenkin hyvät. Olen tyytyväinen, että hovioikeus näki asian oikealla tavalla”, Toivakka kertoi STT:lle puhelimitse.

Toivakka sai marraskuun alussa Etelä-Savon käräjäoikeudessa kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Mikkelin keskustassa joulukuussa 2018.

Toivakka tuohtui sakottamisaikeesta, meni autoonsa ja peruutti päästäkseen lähtemään toisen auton takaa. Valvoja koki, että hänen oli pakko väistää autoa, ettei olisi jäänyt sen kolhaisemaksi.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tulkinnasta poiketen, ettei Toivakan tarkoituksena ollut uhata pysäköinninvalvojaa väkivallalla tämän virkatoimen vuoksi, ja päätyi hylkäämään syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

”Tämä on ollut tietysti aika rankkaa aikaa. Raskas tuomio, väkivaltarikos, se on kova asia, varsinkin kun ei ole siihen syyllistynyt”, Toivakka kuvasi.

”Sakot maksetaan”, hän sanoi.

Jukurit kertoi maanantaina, että Toivakka voi jatkaa Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtajana, koska hovioikeus kumosi ehdollisen vankeustuomion.

Viime marraskuussa Jääkiekkoliiton liittovaltuusto käsitteli Toivakan asemaa ja päätti Toivakan voivan jatkaa luottamustoimissaan oikeusprosessin ollessa vielä kesken. Liittovaltuusto ilmoitti käsittelevänsä asiaa tarvittaessa uudelleen lainvoimaisen päätöksen jälkeen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu