Helsinki Cup valmistelee turnauksen järjestämistä ensisijaisesti pelitapahtumana – AVIn mukaan turnausten järjestäjien on otettava huomioon THL:n ohjeet - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Helsinki Cup valmistelee turnauksen järjestämistä ensisijaisesti pelitapahtumana – AVIn mukaan turnausten järjestäjien on otettava huomioon THL:n ohjeet

Tämän vuoden Helsinki Cup on enemmän puhtaasti pelitapahtuma. Avajaiset jäävät pois ohjelmasta ja samoin käy suositulle kisadiscolle.

Helsinki Cup odottaa vielä viranomaisten lausuntoa turnauksen järjestämisestä.

Julkaistu: 25.5. 14:37

Jalkapallokesän suurtapahtuma Helsinki Cup valmistelee edelleen turnauksen järjestämistä 6.–11. heinäkuuta.

Helsinki Cupin toimitusjohtajan Kirsi Kavanteen mukaan turnaus haluaa käydä kaikkien viranomaisten kanssa asiat läpi.

”Haluamme mennä turvallisuus edellä. Emme ole aikaisemmin tällaisen äärellä olleet”, Kirsi Kavanne sanoi.

Onko varmaa, että turnaus järjestetään?

”Olemme toiveikkaita. Selvittelemme vielä asioita. Tässä on niin isoista asioista kyse.”

Kavanteen mukaan tämän vuoden Helsinki Cup on enemmän puhtaasti pelitapahtuma. Avajaiset jäävät pois ohjelmasta ja samoin käy suositulle kisadiscolle.

Turnauksen ilmoittautumissivuilta käy ilmi, että valtaosa ilmoittautuneista joukkueista on Uudenmaan alueen joukkueita. Uudenmaan ulkopuolelta on toistaiseksi joitakin joukkueita ilmoittautunut mukaan.

Ulkomaiset seurat ovat jääneet tyystin pois tämän vuoden turnauksesta. Turnauksen koulumajoitukset on peruttu, ja Helsinki Cup on myynyt kauempaa tuleville joukkueille hotellimajoituspakettia.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston johtaja Marko Peltonen kommentoi yleisellä tasolla turnausten järjestämistä kesällä. Turnausjärjestäjiä sitovat opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjeet. Aluehallintovirasto on kieltänyt yli 500 hengen yleisötapahtumat ja yleiset kokoukset.

”51–500 hengen kokoontumisia voi järjestää, jos noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n laatimia ohjeistuksia. Jokainen järjestäjä arvioi, miten se voi järjestää toimintansa ohjeiden mukaan. Niillä pyritään siihen, että viruksen leviäminen ehkäistään, ja tämä pitäisi kaikkien huomioida.”

Marko Peltosen mukaan aluehallintovirasto ei voi ottaa jokaiseen yksittäiseen tapahtumaan kantaa.

”Jokaisen järjestäjän pitää itse perehtyä ohjeisiin. Emme anna yksityiskohtaista ohjeistusta siihen, miten jalkapalloturnaus voidaan järjestää tai pitäisi järjestää”, Peltonen sanoo.

Turnausjärjestäjät voivat kuitenkin olla turnaussuunnitelmiensa osalta yhteydessä kuntien tai sairaanhoitopiirien tartuntalääkäriin ja kysyä, mitä turnauksen suunnitelmissa pitäisi ottaa huomioon.

Peltosen mukaan aluehallintoviraston verkkosivujen usein kysytyissä kysymyksissä julkaistaan AVIn päätöksien yleisiä tulkintoja, joista voi olla hyötyä tapahtumanjärjestäjille

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu