Hyundai-talli maailmanmestari Tänakin johdolla Suomen MM-ralliin, jos kisa ajetaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Ralliautoilu

Hyundai-talli maailmanmestari Tänakin johdolla Suomen MM-ralliin, jos kisa ajetaan

Kolme osakilpailua ehdittiin ajaa ennen pakollista taukoa.

Viron Ott Tänak voitti viime vuonna Jyväskylän MM-rallin ja vei MM-tittelin.

Julkaistu: 25.5. 15:46

Koronaviruspandemia keskeytti ralliautoilun MM-sarjan maaliskuisen Meksikon MM-rallin jälkeen, ja epävarmuus kauden ohjelmasta jäytää yhä.

Viikonloppuna Autosport-sivusto kertoi, että seuraavaksi kisaksi kaavailtu, vielä virallisesti 6.–9. elokuuta ohjelmassa oleva Suomen MM-ralli on siirtymässä syys- tai lokakuulle. Spekuloinnista huolimatta Hyundai-talli nimesi maanantaina kuljettajakolmikkonsa Suomeen.

Thierry Neuville, Ott Tänak, Craig Breen. Emme malta odottaa, pidetään peukut pystyssä (Suomen rallin ajamisesta elokuussa)”, talli kertoi Twitter-tilillään.

MM-sarjasta on jo siirretty Argentiinan ja Sardinian rallit, ja Portugalin ja Kenian rallit on peruttu. Autosport ennakoi, että tyngäksi jäävä MM-kausi rajataan pitkälti vain Euroopan kilpailuihin, ja Uuden-Seelannin ja Japanin MM-rallit jäisivät kokonaan ajamatta.

Tänä vuonna on ajettu Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon MM-rallit. MM-sarjaa johtaa Sebastien Ogier ennen Elfyn Evansia, Neuvillea ja Kalle Rovanperää.

Maailmanmestari Tänak on vasta viidentenä MM-sarjassa, kun hän ajoi vauhdilla ulos Monte Carlon rallissa ja joutui keskeyttämään. Montessa Tänak jäi kokonaan pisteittä, mutta sijoittui toiseksi Ruotsissa ja Meksikossa.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu