Kanadan karanteenisääntö uhkaa NHL-isännyyttä: liigajohto pitää 14 päivän koronakaranteenia mahdottomana - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jääkiekko

Kanadan karanteenisääntö uhkaa NHL-isännyyttä: liigajohto pitää 14 päivän koronakaranteenia mahdottomana

NHL-liigaa ollaan näillä näkymin käynnistämässä 24 joukkueen pudotuspeleillä aikaisintaan heinäkuun lopulla.

NHL-kausi on tarkoitus pelata loppuun suoraan pudotuspeleillä.

Julkaistu: 28.5. 7:53

Albertan provinssin pääministeri Jason Kenney vetoaa Kanadan pääministeriin Justin Trudeauhon, jotta NHL-pelaajat vapautettaisiin maan karanteenimääräyksistä. Edmonton on ehdolla toiseksi liigan pelipaikkakunnaksi, mutta maahan ulkomailta saapuvien karanteeni minimoi kaupungin mahdollisuudet.

NHL:n komissaari Gary Bettman totesi liigan paluusuunnitelmien julkistamisen yhteydessä, että Kanadan 14 vuorokauden karanteenimääräys on liigan kannalta mahdoton.

”Kanadan hallituksen myöntämä poikkeuslupa on välttämätön. Albertan hallitus uskoo, että meillä on muita keinoja pienentää koronariski”, Kenney totesi.

Kenney ehdottaa, että NHL-joukkueita varten määritettäisiin karanteenialue, jonka ulkopuolella joukkueiden henkilökunta ei liikkuisi. Provinssin terveysviranomaiset ovat hyväksyneet suunnitelman.

NHL-liigaa ollaan näillä näkymin käynnistämässä 24 joukkueen pudotuspeleillä aikaisintaan heinäkuun lopulla.

Ottelut on tarkoitus järjestää kahdella paikkakunnalla. Kymmenen kaupungin ehdokaslistalla ovat Kanadan kaupungeista myös Toronto ja Vancouver.

NHL:n paluusuunnitelmassa joukkueiden henkilökunnan määrä on rajattu 50:een. Joukkueiden liikkuminen on tarkoitus rajata jäähalliin, harjoituspaikkoihin ja hotelleihin.

Yhdysvallat on jo höllentänyt ulkomaalaisten urheilijoiden karanteenimääräyksiä.

Jääkiekon NHL-liigan pelit keskeytettiin koronauhan takia maaliskuun puolivälissä.

Jääkiekko|NHL jatkaa kauttaan suoraan 24 joukkueen pudotuspeleillä, ajankohdasta ei vielä tietoa

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu