Veikkaus menettää taas yhden avainhenkilön: Hippoksen uusi toimitusjohtaja on Sami Kauhanen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Nimitykset

Veikkaus menettää taas yhden avainhenkilön: Hippoksen uusi toimitusjohtaja on Sami Kauhanen

Kauhanen siirtyy Hippoksen palvelukseen Veikkauksesta vedonlyönnin liiketoimintaryhmän johtajan tehtävistä

Sami Kauhanen vuonna 2017.

Julkaistu: 28.5. 10:59, Päivitetty 28.5. 11:48

Hevosalan keskusjärjestön Hippoksen uusi toimitusjohtaja on Sami Kauhanen.

Kauhanen, 48, siirtyy Hippokselle valtion rahapeliyhtiö Veikkauksesta, jossa hän toimii vedonlyönnin liiketoimintaryhmän johtajana.

Kauhanen on työskennellyt Veikkauksella kymmenen vuotta.

”Ravit ja hevoset ovat olleet minulle tärkeitä koko elämäni ajan ja itsellänikin on hevosia”, Kauhanen kertoi tiedotustilaisuudessa.

Kauhanen asetti tärkeimmiksi tehtävikseen Hippoksen uuden strategian määrittelemisen ja rahoituspohjan varmistamisen.

”Tämä on haastava, mutta erittäin kiehtova hetki hypätä mukaan.”

Kauhanen totesi, että myös Hippoksessa toimialana urheilun ja vedonlyönnin symbioosi kuten oli hänen entisessä työssään Veikkauksella.

Kauhanen on koulutukseltaan upseeri ja työskennellyt ennen Veikkausta johtamistaidon konsulttina ja valmennusliiketoiminnan vetäjänä.

Hän toiminut myös kuusi vuotta ammattivalmentajana sekä -ohjastajana. Hänen tilastoista löytyy peräti 2 721 ohjastettua starttia.

Hippoksen edellinen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sai potkut kaksi viikkoa sitten. Hän ehti toimia tehtävässä yli 3,5 vuotta.

Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula perusteli Mäkisen irtisanomista kaksi viikkoa sitten luottamuspulalla. Myös Mäkinen tuli Hippokseen Veikkaukselta.

”Luottamuksessa ei ole harmaita alueita. Jos harmaalle aluelle joudutaan, silloin ollaan tilanteessa, jossa pitää tehdä johtopäätöksiä”, Rehula toisti tiedotustilaissuudessa.

Veikkauksen johdossa on tämän vuoden aikana ollut poikkeuksellista vaihtuvuutta.

Viikko sitten Veikkauksen laki- ja vastuullisuusjohtaja Pekka Ilmivalta kertoi siirtyvänsä Salibandyliiton toiminnajohtajaksi syyskuun alusta alkaen.

Talvella Veikkauksen jättivät peli- ja liiketoiminnan kehityksen johtotehtävissä pitkään työskennelleet Jari Vähänen ja Reijo Anttila. Heidän lisäkseen yhtiön on jättänyt HS:n tietojen mukaan useita muita avainhenkilöitä.

Sami Kauhanen sisukas urakkamies

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu