Ministeri Hanna Kosonen: Yli 500 ihmisen kokoontumisen mahdollistamista tulisi arvioida uudelleen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Yleisötilaisuudet

Ministeri Hanna Kosonen: Yli 500 ihmisen kokoontumisen mahdollistamista tulisi arvioida uudelleen

Kesäkuun alusta alkaen yleisötilaisuuksien yläraja on 500 henkeä. Kulttuuri- ja tiedeministeri Hanna Kosonen (kesk) toivoo, että hallituksessa keskusteltaisiin asiasta vielä uudelleen.

Kulttuuri- ja tiedeministeri Hanna Kosonen (kesk) kuvattuna 20. toukokuuta 2020.

Julkaistu: 28.5. 17:09, Päivitetty 28.5. 17:51

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk) olisi valmis joustamaan 500 hengen ylärajasta etenkin ulkoilmatapahtumissa. Kosonen kertoo sähköpostitse HS:lle, että hän toivoo asiasta keskustelua hallituksen sisällä.

”Yli 500 ihmisen kokoontumisen mahdollistamista tulisi mielestäni arvioida esimerkiksi sellaisten ulkoilmastadioneiden kohdalla, jossa yleisön turvallinen ja väljä liikkuminen sekä riittävä hygieniataso voidaan taata”, Kosonen sanoo.

Hallituksen nykyisen päätöksen mukaan kesä- ja heinäkuussa yleisötapahtumien yläraja on 500 henkeä, joka sisältää myös tapahtuman järjestäjät ja esimerkiksi jalkapallo-ottelun pelaajat. Rajoitukset johtuvat koronavirusepidemiasta.

Muun muassa Veikkausliiga ja sen seurat ovat kummastelleet tätä rajausta, sillä esimerkiksi huvipuistoihin tai suurille terasseille voi ottaa enemmän väkeä. Veikkausliigassa on esimerkiksi pohdittu, voisiko erillinen katsomonosa olla aina yksi 500 hengen osio. Kansanedustaja Pauli Kiuru (kok) on lisäksi esittänyt kirjallisen kysymyksen asiasta ministerille.

”Entisenä huippu-urheilijana [MM-tason hiihtosuunnistaja] ja alan elinvoimaisuutta työurani aikana edistäneenä ymmärrän hyvin ammattilaissarjojen järjestäjien toiveen ja tarpeen suuremmille yleisömäärille. Hallituksen ensisijainen tavoite on kuitenkin ollut suomalaisten terveyden turvaaminen ja sikäli olen pitänyt rajoituksia välttämättöminä”, Kosonen toteaa.

”Hallitus on päättänyt strategiassaan poistaa rajoitteita porrastetusti, jotta voimme reagoida epidemian kehittymiseen mahdollisimman ketterästi. Tautitilanteen kehitys näyttää juuri nyt hyvältä.”

Kosonen kertoo, että hallitus on edennyt rajoitusten purun kanssa epidemiatilannetta seuraten ja asiantuntijoita sekä Euroopan komission Exit-strategia työtä kuullen.

”Olen todella iloinen, että yli 10 hengen kokoontumisen rajoituksista voidaan luopua jo parin päivän päästä ja harrastamaan on päässyt turvallisuusohjeita noudattaen jo toukokuun puolivälistä lähtien.”

Täsmennetty otsikkoa torstaina 28. toukokuuta kello 17.50.

Tapahtumat|Ministeri Hanna Kosonen täsmensi HS:lle, milloin henkilömäärän rajana on 50 ja milloin 500 – Veikkausliigan toiveille kova kolaus

Rajoitusten purkaminen|Urheiluministeri Kosonen saa kirjallisen kysymyksen: ”500 henkilön ehdoton raja tapahtumaa kohden on taloudellisesti raskas isku”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu