Teemu Pukki ja Norwich pääsevät taas vauhtiin, Valioliiga jatkuu kesäkuun puolivälissä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Teemu Pukki ja Norwich pääsevät taas vauhtiin, Valioliiga jatkuu kesäkuun puolivälissä

Sarja jatkuu heti huippuottelulla Manchester City–Arsenal.

Teemu Pukki ja Norwich yrittävät säilyttää paikkansa Valioliigassa, kun sarja jatkuu kesäkuussa.

Julkaistu: 28.5. 19:10

Jalkapallon Valioliiga käynnistyy 17. kesäkuuta huippuottelulla Manchester City–Arsenal, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC verkkosivuillaan. Avauspäivän toisena otteluna pelataan Aston Villa–Sheffield.

Valioliiga jatkuu ensin kahdella ottelulla, ja täysi kierros odottaa seuraavana viikonloppuna 19.–21. kesäkuuta.

Seurat keskustelevat vielä paluun yksityiskohdista, mutta isot linjat ovat selvillä. Sarja saadaan uudelleen käyntiin kolmen kuukauden koronatauon jälkeen.

Teemu Pukin ja Norwichin kannalta Valioliigan jatkuminen on erittäin mielenkiintoinen tilanne. Norwich on sarjassa viimeisenä ja suuressa vaarassa pudota porrasta alemmas.

Valioliigan ympärillä liikkuneissa huhuissa yksikään joukkue ei olisi pudonnut, jos otteluita ei olisi pystytty jatkamaan.

Norwichilla on 21 pistettä ja putoamisviivan yläpuolella olevilla Watfordilla ja West Hamilla molemmilla 27 pinnaa. Kaksikon kiinni ottaminen vaatii useita voittoja jäljellä olevissa otteluissa.

Sarjan keskeytyessä oli 92 ottelua pelaamatta, ja nyt ne pelataan suljetuin ovin eli ilman yleisöä.

Keskiviikkona seurat hyväksyivät yksimielisesti kontaktit harjoituksissa, mikä oli merkittävä askel kohti otteluiden pelaamista.

Pelitauko ja siihen liittyvä harjoituspaussi ovat niin pitkät, ettei otteluita voi käynnistää tämän nopeammin kuin kesäkuun puolivälissä.

Tälläkin aikataululla pelaajille tulee kiire päästä täyteen kuntoon.

Tähän mennessä joukkueiden ympärillä oleville ihmisille on tehty 2 752 koronavirustestiä ja niistä 12 on ollut positiivisia.

Tästä eteenpäin jokaisessa joukkueessa tehdään noin 40–50 testiä kahdesti viikossa.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu