Ruotsin jalkapallokausi voi alkaa kesäkuun puolivälissä, mutta ilman yleisöä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Rajoitukset

Ruotsin jalkapallokausi voi alkaa kesäkuun puolivälissä, mutta ilman yleisöä

Urheilukilpailuiden järjestäminen sallitaan Ruotsissa kesäkuun puolivälistä alkaen, kertoi urheiluministeri Amanda Lind.

Suomen jalkapallomaajoukkueen luottopuolustaja edustaa seuratasolla Ruotsin liigan BK Häckeniä.

Julkaistu: 29.5. 12:29

Urheilukilpailuiden järjestäminen sallitaan Ruotsissa 14. kesäkuuta alkaen. Tuolloin alkavat todennäköisesti myös jalkapallon pääsarjat.

Maan urheiluministerin Amanda Lindin perjantaiaamuna tiedotustilaisuudessa kertoma asia tarkoittaa sitä, että kauan odotetun jalkapallon Allsvenskanin alku lähestyy.

Sarjan piti alkaa jo huhtikuun alussa, mutta sitä lykättiin eteenpäin koronaviruksen vuoksi.

”Mutta ei pidä nähdä niin, että poistamme nopeasti kaikki rajoitukset”, Lind painotti.

Kun ottelut alkavat, ne tullaan pelaamaan ilman yleisöä.

Ruotsissa on voimassa matkustusrajoituksia, mutta Ruotsin kansanterveyslaitoksen johtaja Johan Carlsonin mukaan pelaajat saavat matkustaa harjoituksiin ja otteluihin, koska se lasketaan ammatinharjoittamisen kannalta välttämättömäksi liikkumiseksi.

Ruotsin pääsarja Allsvenskania ja kakkostaso Superettania pyörittävä SEF ja naisten huippujalkapallo-organisaatio EFD yrittävät saada sarjat käyntiin mahdollisimman nopeasti.

Miesten jalkapallopelien arvioidaan jatkuvan 14. kesäkuuta ja naisten 27.–28. kesäkuuta.

”Seuraava vaihe eli otteluiden pelaaminen yleisön edessä on vielä kaukana edessä. Luulen tämän 50 (henkilön) rajan olevan voimassa kesän yli”, Carlson viittasi kokoontumisrajoitukseen.

Jalkapallo|Ari Lahti vaatii jalkapallolle lisätukea ja kritisoi tiukasti päättäjiä: ”Poliitikkona miettisin kaksi kertaa, mitä pitää tehdä”

Rajoitusten purkaminen|Yksi koronatartunta voi viedä koko Veikkausliigan joukkueen karanteeniin: näin vastaa Olympiakomitean ylilääkäri

Yleisötilaisuudet|Ministeri Hanna Kosonen: Yli 500 ihmisen kokoontumisen mahdollistamista tulisi arvioida uudelleen

Rajoitukset|Terassi voi kesällä pullistella samaan aikaan, kun jalkapallopelissä on kourallinen väkeä: HJK-pomo myöntää, ettei vaikutelma ole tasapuolinen

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu