Entinen mahtitekijä Williams uhkaa luopua F1-tallistaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Entinen mahtitekijä Williams uhkaa luopua F1-tallistaan

Williams on voittanut yhdeksän valmistajien maailmanmestaruutta ja seitsemän kuljettajien maailmanmestaruutta, joista yhden ajoi Keke Rosberg.

Nicholas Latifi testasi Williamsin F1-autoa Barcelonan radalla helmikuussa.

Julkaistu: 29.5. 14:49

Formula ykkösten menestyneimpiin talleihin kuuluva englantilainen Williams pohtii formulatoimintojensa myyntiä.

Talli on kärsinyt talousongelmista. Sen liikevaihto romahti viime kaudella jo alle sadan miljoonan euron ja tappiota kertyi yli kymmenen miljoonaa euroa.

Williams on voittanut yhdeksän valmistajien maailmanmestaruutta ja seitsemän kuljettajien maailmanmestaruutta, joista yhden ajoi Keke Rosberg.

Tallin viime kaudet ovat olleet kuitenkin umpisurkeita. Kahdella viime kaudella se on jäänyt valmistajien MM-sarjassa viimeiseksi ja viime kaudella tallin ainoan pisteen nappasi Robert Kubica sijoitettuaan kymmenenneksi Saksan GP:ssä.

Edellisen kerran Williamsin kuljettaja on juhlinut F1-kisan voittoa vuonna 2012, kun Pastor Maldonado ajoi Espanjan kisan voittoon.

Frank Williamsin perustama talli on yhä perheen omistuksensa. Hänen tyttärensä, tallipäällikkö Claire Williamsin mukaan tallin myyminen on yksi mahdollisuus säilyttää se formula ykkösissä.

”Formula ykköset ovat aina perheessämme etusijalla”, Claire Williams totesi Reutersin mukaan.

”Haluamme turvatta tallin tulevaisuuden ja ihmisten työpaikat.”

Renault puolestaan ilmoitti jatkavansa formula ykkösissä, vaikka se joutuu irtisanomaan jopa 15 000 työpaikkaa automyynnin sakkaamisen takia.

Renaultin johtajan Clotilde Delbosin mukaan F1-tallien sopima kulukatto helpotti päätöstä jatkaa formula ykkösissä.

”Vahvistamme jatkavamme formula ykkösissä”, Delbos totesi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ensi kaudella formulan ykkösten kulukatto tallia kohti on 145 miljoonaa euroa. Summa ei sisällä kuljettajien ja johtohenkilöiden palkkoja sekä markkinointikuluja.

Kulukaton uskotaan tasoittavan kilpailua, sillä esimerkiksi Ferrari ja Mercedes joutuvat leikkaamaan menojaan huomattavasti.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu