Englannin entinen maajoukkuepelaaja vaatii erityistä huomiota etnisille vähemmistöille, kun jalkapallo jatkuu – koronaviruksen uhreja suhteettoman paljon vähemmistöissä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Englannin entinen maajoukkuepelaaja vaatii erityistä huomiota etnisille vähemmistöille, kun jalkapallo jatkuu – koronaviruksen uhreja suhteettoman paljon vähemmistöissä

Emile Heskeyn mukaan kaikki pelaajat suhtautuvat hermostuneesti pelien jatkumiseen, mutta erityisesti etnisten vähemmistöjen edustajat ovat syystä hermostuneita.

Kaudella 2000–2001 Emile Heskey pelasi vielä Liverpoolin paidassa ja kohtasi Anfieldin stadionilla ottelussa Manchester Unitedia vastaan David Beckhamin (oik.).

Julkaistu: 31.5. 12:10

Englannin jalkapallomaajoukkueen entinen hyökkääjä Emile Heskey on vaatinut erityisiä toimenpiteitä etnisiä vähemmistöjä edustaville jalkapalloilijoille, kun pelit jatkuvat. Huolena on, että etnisten vähemmistöjen jalkapalloilijat ovat erityisessä riskiryhmässä saamaan koronavirustartunnan otteluissa.

Huhtikuun puolessavälissä Britannian hallitusta pyydettiin huomioimaan se, että etnisiin vähemmistöihin kuuluminen ja epätasa-arvo ovat riskitekijöitä. Guardian-lehden selvityksessä vähemmistöjen edustajat ovat yliedustettuina koronaviruskuolemien joukossa.

Guardianin analyysin mukaan 19. huhtikuuta mennessä kuolleista koronaviruksen uhreista 19 prosenttia oli etnisten vähemmistöjen edustajia, vaikka koko väestössä heidän osuutensa on 15 prosenttia.

Emile Heskeyn mukaan kaikki pelaajat suhtautuvat hermostuneesti pelien jatkumiseen, mutta erityisesti etnisten vähemmistöjen edustajat ovat syystä hermostuneita.

”Minulla on ystäviä, joiden perheenjäsenet ovat menehtyneet, joten he ovat huolissaan ja erityisen varovaisia”, Heskey sanoi Sky Newsille.

Heskeyn mukaan taudin suhteettoman ja epätasa-arvoisen vaikutuksen takia pelaajia ei pitäisi sysätä epämiellyttäviin tilanteisiin.

”On tärkeätä muistaa, että he ovat ihmisiä, joilla on perheet, vanhemmat, lapsia, veljiä ja siskoja”, Heskey sanoi.

Heskeyn mukaan pitäisi olla itsestäänselvää, että taudille enemmän alttiiseen yksilöihin ja ryhmiin keskityttäisiin hieman enemmän kuin muihin.

Britannian tilastoviraston mukaan mustilla ihmisillä on nelinkertainen todennäköisyys kuolla koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin kuin valkoisilla.

Lähteet: Guardian, Sky News.

Jalkapallo|Teemu Pukki ja Norwich pääsevät taas vauhtiin, Valioliiga jatkuu kesäkuun puolivälissä

Jalkapallo|Valioliigapelaaja saa julmaa palautetta, kun hän kieltäytyi harjoittelemasta: ”Toivottavasti poikavauvasi saa koronan”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu