Jalkapallofanit palasivat stadioneille Unkarissa, mutta vain joka neljännelle tuolille saa istua – ”Olemme huolestuneita vain voitoista tai tappioista” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Jalkapallofanit palasivat stadioneille Unkarissa, mutta vain joka neljännelle tuolille saa istua – ”Olemme huolestuneita vain voitoista tai tappioista”

Unkarin jalkapalloliitto päätti torstaina, että seurat voivat päästää stadioneilleen faneja ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun.

DVTK:n kannattajat katsoivat pääsarjaottelua Mezokovesdia vastaan Miskolcissa lauantaina.

Julkaistu: 31.5. 13:24

Jalkapallofanit palasivat stadioneille Unkarissa viikonloppuna kahden kuukauden jälkeen, kun maa salli otteluiden pelaamisen yleisön edessä. Muualla Euroopassa ottelut on pelattu suljetuin ovin.

Unkarin jalkapalloliitto päätti torstaina, että seurat voivat päästää stadioneilleen faneja ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun. Rajoitukset ovat kuitenkin tarkat, kun esimerkiksi vain joka neljännellä istuimella voi olla katsoja.

Koillis-Unkarissa sijaitsevan Miskolcin kaupungin stadionin ulkopuolella katsojat puhkuivat tyytyväisyyttä lauantaina ennen paikallisen Diosgyorin ja Mezokovesdin ottelun alkamista. Katsojat olivat iloisia, että stadionille jälleen pääsee ja voi tavata muita faneja.

”Pidämme kiinni säännöistä, koska ottelut voidaan pelata taas suljettujen ovien takana, jos rikomme sääntöjä”, 36-vuotias Richard Kovacs sanoi.

Ottelussa oli 2 255 katsojaa, jotka oli sijoitettu hajalleen. Ottelu oli yksi kuudesta, johon viikonlopun aikana Unkarissa pääsee yleisöä.

”Virus ei ole kadonnut, joten meidän täytyy pitää etäisyyttä”, Diosgyorin kasvomaskia käyttänyt 18-vuotias opiskelija Csaba Gasparics tuumi.

Ferencvaros on Unkarin suurin seura, ja sillä on laaja fanipohja. Jos budapestilaisjoukkuetta ei oteta lukuun, yleisömäärät ovat tavallisesti pieniä. Viime kaudella maan pääsarjapelit keräsivät noin 3 000 katsojan keskiarvon.

”Olemme huolestuneita vain voitoista tai tappioista, emme epidemiasta”, 41-vuotias Gabor Lengyel sanoi lauantaina.

Jalkapallo|Englannin entinen maajoukkuepelaaja vaatii erityistä huomiota etnisille vähemmistöille, kun jalkapallo jatkuu – koronaviruksen uhreja suhteettoman paljon vähemmistöissä

Jalkapallo|Ari Lahti vaatii jalkapallolle lisätukea ja kritisoi tiukasti päättäjiä: ”Poliitikkona miettisin kaksi kertaa, mitä pitää tehdä”

Koronavirus|Kielletäänkö yläfemmat ja tuuletukset? Pelaajilla pohdittavaa ja ehkä jopa harjoiteltavaa kesän maali- ja juoksujuhliin

Jalkapallo|Helsinki Cup järjestetään suunnitellusti heinäkuun alussa – kaupunki puolsi turnauksen järjestämistä

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat