Lewis Hamilton päätti hiljaisuuden ”valkoisten dominoimissa” Formula 1:ssä: ”Näen teidät, jotka pysytte hiljaa” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Yhdysvaltain mielenosoitukset

Lewis Hamilton päätti hiljaisuuden ”valkoisten dominoimissa” Formula 1:ssä: ”Näen teidät, jotka pysytte hiljaa”

Kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton otti kantaa Yhdysvaltojen tummaihoisten kohteluun.

Lewis Hamilton kuvattuna 12. maaliskuuta 2020.

Julkaistu: 1.6. 9:24

Tähtikuljettaja Lewis Hamilton äityi kritisoimaan ”valkoisten dominoimien” F1:n ”suurimpia tähtiä”, jotka ovat olleet hiljaa Yhdysvaltojen rasismista ja maassa syntyneistä levottomuuksista. Hamilton liittyi samalla laajaan urheilijoiden rintamaan, joka on ottanut kantaa George Floydin kuolemaan.

Aseistamaton Floyd kuoli viime maanantaina poliisin käsissä Minneapolisissa. Minnesotan osavaltiossa syntyi tapauksen jälkeen mellakoita, joilla protestoitiin tummaihoisten kohtelua. Urheilutähdistä esimerkiksi entinen koripallotähti Michael Jordan ja tennispelaaja Serena Williams ovat ottaneet kantaa Yhdysvaltojen tilanteeseen.

”Näen teidät, jotka pysyttelette hiljaa. Jotkut teistä ovat tähdistä suurimpia, ja silti pysytte hiljaa kaiken epäoikeudenmukaisuuden keskellä”, Hamilton viittasi Instagram-julkaisussaan kilpakumppaniensa suuntaan.

Hamilton mainitsi F1:n olevan valkoisten dominoima laji. Hän sanoi olevansa siellä yksi harvoista tummaihoisista ja seisovansa yksin asian kanssa.

”Olisin luullut, että olisitte tähän mennessä ymmärtäneet, miksi tämä tapahtuu, ja että sanoisitte jotain siihen liittyen. Kuitenkaan ette seiso rinnallamme. Tietäkää, että tiedän, keitä te olette ja näen teidät”, Hamilton kirjoitti.

Kuusinkertainen maailmanmestari sanoi tukevansa rauhanomaisia mielenosoituksia, mutta ei hyväksy kauppojen ryöstämistä ja tulipalojen sytyttämistä.

”Ei voi olla rauhaa ennen kuin johtajat tekevät muutoksen. Tässä ei ole kyse vain Yhdysvalloista, vaan tämä koskee myös Britanniaa, Espanjaa, Italiaa ja kaikkia. Tavan, jolla vähemmistöjä kohdellaan, on muututtava”, Mercedes-kuljettaja sanoi.

Hamilton muistutti myös kasvatuksen merkityksestä ja siitä, ettei kukaan synny rasismi tai viha sydämessään, vaan ne opetetaan.

Yhdysvallat|NBA-legenda Michael Jordan ilmaisi tukensa Yhdysvaltain mielenosoituksille: ”Olemme saaneet tarpeeksemme”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu