Floyd Mayweather haluaa maksaa poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin hautajaiset, osa urheilijoista lähti itsekin kadulle: ”Isoisäni olisi ylpeä” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Yhdysvallat

Floyd Mayweather haluaa maksaa poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin hautajaiset, osa urheilijoista lähti itsekin kadulle: ”Isoisäni olisi ylpeä”

Amerikkalaismedioiden mukaan George Floydin perhe olisi luvannut ottaa Mayweatherin avun vastaan.

Floyd Mayweather haluaa auttaa poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin perhettä.

Julkaistu: 2.6. 9:08, Päivitetty 2.6. 19:41

Lukuisat amerikkalaisurheilijat ovat osoittaaneet tukensa viime viikolla kuolleen George Floydin läheisille ja poliisien väkivaltaa vastustaville mielenosoittajille.

Nyrkkeilyn moninkertainen maailmanmestari Floyd Mayweather lupasi kustantaa Floydin hautajaiset. Useiden amerikkalaismedioiden mukaan perhe olisi hyväksynyt Mayweatherin avun, kertoo uutistoimisto Reuters.

”Floyd on tehnyt tällaisia asioita yli 20 vuoden ajan”, Mayweather Promotions -yhtiön toimitusjohtaja Leonard Ellerbe vahvisti ESPN:lle.

Ellerbe totesi, että Floyd ei halua kommentoida elettään millään tavalla.

Afroamerikkalainen George Floyd kuoli Minneapolisissa 25. toukokuuta kiinniottotilanteessa. Käsiraudoissa ollut Floyd kuoli tukehtumalla, kun poliisi piti polveaan hänen niskansa päällä.

Floydin kuolema on johtanut eri puolilla Yhdysvaltoja poliisiväkivaltaa vastustaviin mielenosoituksiin ja myös laajoihin mellakoihin. Myös monet urheilijat ovat reagoineet asiaan.

Amerikkalaisen jalkapalloilun entinen tähtipelaaja Colin Kaepernick on kertonut perustavansa rahaston, jolla autetaan poliisin toimia vastustavia mielenosoittajia. NFL-seura Baltimore Ravensin omistaja Steve Bisciotti lupasi puolestaan lahjoittaa miljoonaa dollaria sosiaalisiin uudistuksiin.

Baltimore Ravensin pelaajat saavat Bisciottin mukaan päättää miten rahat käytetään.

”Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta rotujen välisen systemaattisen epätasa-arvon kierre murtuu”, Biscotti sanoi tiedotteessaan.

”Minulla ei ole sanoja, jotka helpottaisivat maamme afroamerikkalaisten yhteisöjen tuntemaa tuskaa. Mitkään sanat eivät korvaa tapahtuneita vahinkoja.”

Golfin supertähti Tiger Woods luonnehti George Floydin kuolemaa shokiksi ja tragediaksi. Hän sanoi myös, että väkivaltaiset mielenosoitukset eivät kuitenkaan ratkaise asiaa.

Koripallolegendoihin kuuluva Michael Jordan sanoi olevansa puolestaan vihainen mustien kokemasta rasismista.

”Sydämeni on George Floydin, hänen omaistensa ja meidän kaikkien puolella, jotka nyt kärsivät”, Woods totesi Twitterissä julkaisemassa viestissään.

”Olen aina kunnioittanut poliisiamme”, Woods sanoi ja lisäsi, että nyt heidän voimankäyttönsä meni liian pitkälle.

Osa urheilijoista on lähtenyt itsekin kaduille osoittamaan mieltään poliisiväkivaltaa vastaan. NBA-seura Boston Celticin Jaylen Brown ajoi viime sunnuntaina Bostonista Atlantaan 15 tuntia osallistuakseen mielenosoituksiin.

Hän kehotti myös muita lähtemään kaduille osoittamaan mieltään ja ottamaan omat kyltit mukaan, kertoo New York Times.

”Olen ennen kaikkea musta mies ja osa tätä yhteisöä. Haluamme nostaa tietoisuutta viime aikoina nähdyistä epäoikeudenmukaisuuksista”, hän kirjoitti Instagramissa.

Myös NBA-seura Indiana Pacersin Malcom Brogdon osoitti mieltään Atlantan kaduilla viime viikonloppuna.

”Isoisäni marssi 60-luvulla Martin Luther Kingin kanssa. Hän olisi ylpeä nähdessään meidät täällä”, Brogdon puhui mielenosoituksessa Bleacher Reportin mukaan.

Boston Celticin turkkilaisvahvistus Enes Kanter osallistui puolestaan mielenosoituksiin seuransa pelipaita päällä Bostonissa.

Kanter on poliittisesti aktiivinen urheilija ja hän on kritisoinut aiemmin muun muassa kotimaansa presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania.

Oikaisu 2. kesäkuuta kello 11.00: Toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin, Floyd Mayweather ei ole nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari.

Yhdysvallat|Mielenosoittajat häädettiin kyynelkaasulla ja kumiluodeilla Trumpin kirkkokävelyn tieltä, presidentti sanoo käskevänsä sotilaat kaduille

Formula 1|Lewis Hamiltonin tiukka kritiikki herätti F1-kuljettajat nopeasti rotusorron vastaiseen rintamaan: ”Olin täysin väärässä”

Yhdysvaltain mielenosoitukset|Lewis Hamilton päätti hiljaisuuden ”valkoisten dominoimissa” Formula 1:ssä: ”Näen teidät, jotka pysytte hiljaa”

Yhdysvallat|Urheilun supertähdet tyrmistyivät poliisin toiminnasta: ”Tämä on murha, mikä Yhdysvaltoja oikein vaivaa?”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu