Kammottava video näyttää, kuinka skeittauksen 11-vuotias sensaatio putosi hengenvaarallisesti - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Rullalautailu

Kammottava video näyttää, kuinka skeittauksen 11-vuotias sensaatio putosi hengenvaarallisesti

Tokiossa nuoresta iästään huolimatta todennäköiseksi olympiamenestyjäksi povattu Sky Brown joutui rajuun harjoitusonnettomuuteen, jonka pelättiin aluksi olleen jopa kohtalokas.

Julkaistu: 2.6. 17:38, Päivitetty 3.6. 7:28

Rullalautailu on laji, jossa lahjakkaimmat pystyvät kilpailemaan maailman huipulla jo hyvin nuorena. Kenties äärimmilleen aikaisen menestyksen on vienyt brittiläinen Sky Brown, josta on povattu jo alle kymmenvuotiaana varmaa lähitulevaisuuden olympiamitalistia.

Huhtikuussa 12 vuotta täyttävä Brown joutui torstaina Kaliforniassa harjoitellessaan kuitenkin kammottavaan onnettomuuteen. Hänen Instagram-tilillään julkaisemassa videossa näkyy, kuinka Brown putoaa hämmästyttävältä korkeudelta hallitsemattomasti alas.

BBC:n mukaan Brown lennätettiin sairaalaan helikopterilla, eikä hän ollut aluksi tajuissaan. Viimeisimpien tietojen mukaan hänen pitäisi kuitenkin toipua täysin. Brown sai onnettomuudessa muun muassa kallonmurtuman, ja mursi myös vasemman käsivartensa ja ranteensa.

”Sky laskeutui pää edellä kätensä päälle. Kun hän saapui sairaalaan, kaikki olivat peloissaan hänen henkensä puolesta”, nuoren tähden isä Stewart Brown kertoi BBC:lle.

”Se oli Skyn karmivin onnettomuus koskaan, ja hän on onnekas ollessaan yhä elossa.”

Rullalautailu on olympialajina ensimmäistä kertaa ensi vuonna. Kansainvälinen lajiliitto ei ole asettanut osallistujille alaikärajaa, joten tuolloin 13-vuotias Brown kuuluu ennakkosuosikkien joukkoon.

Brown ylsi viime vuonna jo MM-kisoissa park-kilpailumuodossa pronssille. Tokiossa hän on suunnitellut kilpailevansa myös lainelautailussa, joka tulee toisena uutena lajina olympiaohjelmaan.

”Aion siirtää tytöille asetettuja rajoja skeittamisellani ja surffaamisellani. Tavoittelen kultaa ensi vuonna, eikä mikään voi pysäyttää minua”, Brown lausui Instagram-videollaan sairaalavuoteeltaan.

Suomessa Brownin onnettomuudesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Sky Brown on vasta 11-vuotias ja jo Britannian mitalitoivo Tokion olympialaisissa: ”Tykkään tehdä temppuja, joita pojat tekevät”

Vain 10-vuotias Sky Brown voitti Britanian rullalautailu­mestaruuden, aikoo osallistua vuoden 2020 olympialaisissa myös lainelautailuun

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu