Lewis Hamilton julkaisi tunteikkaan kirjoituksen rasismista: ”Olen vihainen, surullinen ja epäuskoinen” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Poliisiväkivalta

Lewis Hamilton julkaisi tunteikkaan kirjoituksen rasismista: ”Olen vihainen, surullinen ja epäuskoinen”

Lewis Hamilton muistutti sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan kirjoituksessaan, että Yhdysvallat ei suinkaan ole ainoa paikka maailmassa, jossa on rasismia.

Formula ykkösten kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton vaatii kaikkia toimimaan rasismia vastaan.

Julkaistu: 3.6. 8:56, Päivitetty 3.6. 9:01

Formula ykkösten kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on ottanut viikon sisään toistamiseen kantaa mustien kokemaan rasismiin.

Sunnuntaina Hamilton kritisoi kollegojaan ja formula ykkösiä, jotka ovat pysyneet vaiti Yhdysvaltain poliisiväkivallasta ja mustien kohtaamasta rasismista.

”Näen teidät, jotka pysyttelette hiljaa. Jotkut teistä ovat tähdistä suurimpia, ja silti pysytte hiljaa kaiken epäoikeudenmukaisuuden keskellä”, Hamilton kirjoitti.

Uudessa viestissään Hamilton sanoo olevansa ”vihainen, surullinen ja epäuskoinen” kaikesta siitä mitä on nähnyt ja miten julkeasti mustaihoisia on kohdeltu.

”Kohtaamamme epäoikeudenmukaisuus on puistattavaa ja sen on loputtava heti”, Hamilton kirjoitti.

Mustien Yhdysvalloissa kohtaama poliisiväkivalta nousi julkisuuteen viime viikolla, kun poliisi kuristi mustaihoisen George Floydin hengiltä. Poliisia syytetään muun muassa kuolemantuottamuksesta.

Hamilton sanoo, että rasismin ei pitäisi olla kenellekään yllätys.

”Me, jotka olemme mustia, ruskeita tai siltä väliltä näemme sitä joka päivä ja ihonvärimme vaikuttaa elämässämme kaikkeen. Meidän ei pitäisi joutua pelkäämään tai tuntemaan, että olemme syntyneet syyllisiksi ja ulkopuolisiksi.”

Hamilton muistutti, että rasismia on ollut aina, mutta kameroiden takia se tulee nyt julkisuuteen.

”Valitettavasti Amerikka ei ole ainoa paikka, jossa on rasismia. Epäonnistumme ihmisinä, jos emme puolusta sitä mikä on oikein. Älä istu hiljaa, mikä ihonvärisi onkaan.”

Hamilton sanoi aiemmassa kannantotossaan tukevansa rauhanomaisia mielenosoituksia, mutta ei hyväksy kauppojen ryöstämistä ja tulipalojen sytyttämistä.

Hän korosti kasvatuksen merkitystä ja sanoi, ettei kukaan synny rasismi tai viha sydämessään, vaan ne opetetaan.

Yhdysvallat|Floyd Mayweather haluaa maksaa poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin hautajaiset, osa urheilijoista lähti itsekin kadulle: ”Isoisäni olisi ylpeä”

Formula 1|Lewis Hamiltonin tiukka kritiikki herätti F1-kuljettajat nopeasti rotusorron vastaiseen rintamaan: ”Olin täysin väärässä”

Yhdysvallat|Urheilun supertähdet tyrmistyivät poliisin toiminnasta: ”Tämä on murha, mikä Yhdysvaltoja oikein vaivaa?”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu