”Taukojunttaa ja takavyötä”: helsinkiläinen painija keksi harjoitusvastustajan, joka ei tartuta koronaa - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Rajoitukset

”Taukojunttaa ja takavyötä”: helsinkiläinen painija keksi harjoitusvastustajan, joka ei tartuta koronaa

Urheilijat ovat päässeet harjoittamaan omaa lajiaan, mutta Painiliiton koronaohjeistukset eivät suosittele kontaktiharjoituksia.

Julkaistu: 3.6. 11:17, Päivitetty 3.6. 11:57

Laatikolla ei ole vaihtoehtoja. Jarno Ålander nappaa siitä otteen ja heittää ilmaan. Muovilaatikko ei ihan vastaa 82-kiloista harjoitusvastustajaa, mutta saapahan ainakin jotenkin painia.

Videon voi katsoa täältä.

”Välillä joutuu töissä laatikoiden kanssa vääntämään. Panin videon pienenä kevennyksenä Instagramiin. Harjoittelen siinä takavyönostoa ja junttanostoa.”

Helsingin Tarmoa edustava Ålander on kreikkalais-roomalaisen painin hallitseva Suomen mestari 82 kilon sarjassa. Hän työskentelee kesän lähettämötyöntekijänä HKScanilla Vantaalla. Pieni taukopaini ei ole aiheuttanut ihmetystä työpaikalla.

”Lähin pomo on ainakin suhtautunut ihan positiivisesti.”

Instagramiin ladattu video on toissa kesältä, mutta yhä ajankohtainen. Muut urheilijat ovat päässeet harjoittamaan omaa lajiaan, mutta Painiliiton koronavirusohjeistukset eivät suosittele kontaktiharjoituksia.

Mattoliikkumista Ålander on harjoitellut kuminauhan kanssa.

”Siinä on ajatus, että vastustaja on selässä ja yritetään estää vastustajan liike. Kuminauha tuo harjoitukseen vastusta.”

Videon voi katsoa täältä.

Luovien painiharjoitusten lisäksi Ålander on tehnyt paljon peruskuntoa kohottavia harjoituksia, kuten kuntopiirejä, juoksua ja voimaa. Hän on iloinen, että voi edes jotenkin urheilla, mutta painia ei voita mikään.

”On ihan sairaan ikävä painimista. Sillä ei ole väliä, paljonko juoksee tai nostaa rinnalle vedossa, paini on elämän suola. Mistään ei saa sellaista tunnetta kuin matolta.”

Kamppailulajit|Kamppailulajien koronaohjeissa on suuria eroja: painia ei saa, mutta lyöminen sopii

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu