Tim Sparv purkaa pettymystään Yhdysvaltoihin voimasanalla: ”En usko, että olen ainoa, joka kasvoi varsin ruusuiseen kuvaan” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Poliisiväkivalta

Tim Sparv purkaa pettymystään Yhdysvaltoihin voimasanalla: ”En usko, että olen ainoa, joka kasvoi varsin ruusuiseen kuvaan”

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv ihmettelee Twitter-viestissään Yhdysvaltojen tapaa hoitaa ihmisoikeuksia ja ympäristöä.

Tim Sparv on pettynyt Yhdysvaltoihin.

Julkaistu: 3.6. 14:35, Päivitetty 3.6. 18:19

Lukuisat urheilijat ovat viime päivinä ottaneet kantaa rasismiin ja poliisiväkivaltaan George Floydin kuoleman takia.

Keskiviikkona kantansa julkaisi Twitter-tilillään Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv, joka ihmettelee voimakkain sanoin amerikkalaista yhteiskuntaa.

”USA, mitä v*ttua? En usko, että olen ainoa, joka kasvoi varsin ruusuiseen kuvaan Yhdysvalloista. Mahdollisuuksien maa. Maa, joka taistelee ihmisoikeuksien puolesta maailmassa”, Sparv aloittaa.

Sparvin mukaan nykyään Yhdysvallat on valtava pettymys. Hän mainitsee viestissään muun muassa vetäytymisen Pariisin ilmastosopimuksesta.

”Maailman todellisen johtajan sijaan käyttäydytte kuin dinosaurus” Sparv kirjoittaa ja jatkaa:

”Äänestitte presidentin, joka saa Putinin ja Kremlin näyttämään kunnollisilta. Teillä on kaikki valta maailmassa, mutta ei lainkaan empatiaa tai suvaitsevaisuutta kuten kaltaisellanne mahdilla pitäisi olla.”

Huuhkaja-kapteenin mielestä tilanteessa on kuitenkin ollut nähtävissä toivoa viime päivinä.

”Näin televisiossa protesteja ympäri maata ja sosiaalisen median kanavani olivat täynnä ihmisiä ympäri maailman, jotka vaativat muutosta. Oikeaa muutosta tällä kertaa.”

Sparv sanoo tviitissään, että nyt on aika tehdä valtaa pitävien olo epämiellyttäväksi.

”Kaikilla on mahdollisuus käyttää (viestintä) alustoja. Pysyminen hiljaa ja pysyminen syrjässä on meidän valkoisten liian usein valitsema mukava vaihtoehto. Nyt on aika tviitata, julkaista, kirjoittaa, tukea ja auttaa kaikin tavoin.”

”Ovatko he valmiita myöntämään laiminlyöneensä mustia ja epäonnistuneensa rakentamaan yhteiskunnan, jossa KAIKKIA kohdellaan tasa-arvoisesti? Toivon niin”, Sparv kirjoittaa.

Tiukkasävyisen kannanottonsa Sparv päättää siteeraamalla Barack Obamaa.

”Aletaan töihin!”

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv haluaisi supertähtien kuten Cristiano Ronaldon puhuvan tärkeistä asioista: ”On hienoa, kun hän tekee jotain, mikä ei liity alusvaatemallistoonsa”

Maajoukkueen kapteeni Tim Sparv avautuu kuohuntaa aiheuttaneesta Qatarin-leiristä: ”Me pelaajat tiedämme, että olimme maassa, jolla on epäkohtansa”

Poliisiväkivalta|Lewis Hamilton julkaisi tunteikkaan kirjoituksen rasismista: ”Olen vihainen, surullinen ja epäuskoinen”

Yhdysvallat|Floyd Mayweather haluaa maksaa poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin hautajaiset, osa urheilijoista lähti itsekin kadulle: ”Isoisäni olisi ylpeä”

Yhdysvallat|Urheilun supertähdet tyrmistyivät poliisin toiminnasta: ”Tämä on murha, mikä Yhdysvaltoja oikein vaivaa?”

HS-essee|Jalkapalloilija Riku Riskin sankarillinen teko kertoi yksilön voimasta moraalisesti hatarassa maailmassa

Riku Riski kieltäytyi jalkapallon A-maajoukkueen Qatarin matkasta eettisten syiden takia – ”Tämä oli aika selkeä asia”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu