Raskassarjalaisten Anthony Joshuan ja Tyson Furyn huippukohtaaminen toteutumassa - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Nyrkkeily

Raskassarjalaisten Anthony Joshuan ja Tyson Furyn huippukohtaaminen toteutumassa

Alustavasti on sovittu kahdesta ottelusta, paikka ja päivämäärä vielä avoinna.

Nyrkkeilijä Anthony Joshua osallistui Black Lives Matter -protesteihin Watfordissa Lontoon liepeillä viikonloppuna.

Julkaistu: 10.6. 19:56

Brittiläiset nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestarit Anthony Joshua ja Tyson Fury ovat hyväksyneet periaatteessa kahdesta ottelusta, kertoivat molempien ottelijoiden leirit uutistoimisto AFP:n mukaan.

Joshuan promoottori Eddie Hearn on neuvotellut useita viikkoja Furyn leirin kanssa, ja ehdot otteluille näyttävät sovituilta.

Sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, mutta Hearn uskoo Joshuan kohtaavan Furyn kiistattomassa MM-ottelussa ensi vuonna eli 2021.

Joshua pitää hallussaan WBA-, IBF- ja WBO-liittojen titteleitä. Furyllä on hallussaan WBC-liiton mestaruusvyö.

”Olemme edistyneet erittäin hyvin, mutta vielä on paljon asioita selvitettävänä. Kartoitamme ottelupaikkoja ja päivämääriä”, Hearn kertoi Sky Sportsille.

”Olemme hyvissä asemissa”, Hearn jatkoi. ”On tasapuolista sanoa – periaatteessa – että molemmat nyrkkeilijät ovat hyväksyneet ottelun. Siis kaksi ottelua.”

Promoottori Hearnin mukaan ajankohta voisi olla kesä 2021.

Joshuan on määrä otella ennen odotettua huippukohtaamista Bulgarian Kubrat Pulevia vastaan, kun Fury ottaa uusintamatsin yhdysvaltalaista Deontay Wilderia vastaan.

”Brittiläisen nyrkkeilyhistorian suurin ottelu on juuri sovittu. Kahden ottelun diilillä. Tyson Fury kohtaa Anthony Joshuan ensi vuonna”, Fury kirjoitti Instagramissa.

”Aion murskata Deontay Wilderin naaman seuraavassa ottelussa ja sen jälkeen lähteä Joshuaa vastaan ensi vuonna.”

Joshua loukkasi polvensa harjoituksissa, mutta on silti kohtaamassa Pulevin. Sen verran kunnossa polvi oli viime viikonloppuna, että hän pystyi tekemään polvitervehdyksen Black Lives Matter -protesteissa Watfordissa. Joshua liikkui tapahtumassa mustaan huppariin pukeutuneena ja sankan ihmisjoukon piirittämänä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu