Bryson DeChambeaun muskelit ja ”hirviömäiset” draivit herättivät taas henkiin keskustelun mahdollisista muutoksista golfpalloon – ”ei näitä klassikkokenttiä voi muuten käyttää” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Golf

Bryson DeChambeaun muskelit ja ”hirviömäiset” draivit herättivät taas henkiin keskustelun mahdollisista muutoksista golfpalloon – ”ei näitä klassikkokenttiä voi muuten käyttää”

Yhdysvaltalainen Bryson DeChambeau palasi koronatauolta kentälle muskelimiehenä, jonka muuttunut ulkonäkö ja pitkät avauslyönnit herättivät keskustelua PGA-kiertueen ensimmäisessä kisassa tauon jälkeen.

Bryson DeChambeau oli kasvattanut painoaan lähes kymmenen kiloa koronatauon aikana.

Julkaistu: 16.6. 9:27

Ammattilaisgolfissa on jo pidempään puhuttu siitä, mitä mahdollisia muutoksia pitäisi tehdä, jotta pisimpien lyöntien pituuksia saataisiin rajoitettua jollain tapaa. On ollut puhetta muutoksista mailoihin ja erityisesti muutoksista golfpalloon.

Sama keskustelu heräsi henkiin, kun PGA-ammattilaiskiertue jatkui koronatauon jälkeen Teksasin osavaltiossa. Syynä siihen olivat golfpelaaja Bryson DeChambeaun muuttunut ulkonäkö ja erittäin pitkät avauslyönnit.

DeChambeau palasi koronatauolta kentälle muskelimiehenä, jonka muuttunut ulkonäkö herätti keskustelua. Maailmanlistan kahdenneksitoista parhaan pelaajan muutos kannatti, sillä hän kuittasi avauskisasta 323 000 euroa ja hävisi vain lyönnin voittajalle.

”Olen saanut yhdeksän kiloa painoa koronatauon aikana ja yhteensä 20 kiloa yhdeksän viime kuukauden aikana”, 26-vuotias DeChambeau sanoi.

”Tavoitteeni on tulla niin vahvaksi kuin mahdollista ja siirtää voimaa ja nopeutta lyöntiini.”

DeChambeau oli ykkönen sillä saralla. Hän pommitti kenttää taajaan 320-metrisillä ”hirviömäisillä” avauksilla.

Skottigolfaaja Colin Montgomerie esitti BBC:llä vaatimuksen turnauspalloista ammattilaisille.

”Tästä on tulossa käsittämätöntä, kun katsoo hänen lyövän tuollaisia avauksia”, Montgomerie sanoi.

”Jotain pitää tehdä, ei näitä klassikkokenttiä voi muuten käyttää”, 56-vuotias golfaaja sanoi.

Montgomerie huomautti, että DeChambeau oli vain neljällä reiällä kauempana kuin sata jaardia (91 metriä) päästessään lyömään lähestymislyöntiään avauksen jälkeen.

Tiger Woods ehdotti pitenevien avauslyöntien ongelmaan ratkaisua vuonna 2017.

”Meidän täytyy tehdä jotain pallolle”, Woods sanoi.

Nykypallot ottavat vähemmän kierrettä, mikä on auttanut ammattilaisgolfaajia kasvattamaan avauslyöntiensä pituuksia.

Golfvälinevalmistaja TaylorMaden kehitysjohtaja Eric Loper sanoi Wired-lehden haastattelussa, että kerroksellisesti rakennetut pallot ovat ”merkittävästi vaikuttaneet avauslyöntien pituuksiin” kahdenkymmenen viime vuoden aikana.

Yhdysvaltalainen Daniel Berger voitti kisan Colonial Country Clubin kentällä. Saavutus nosti hänet maailmanlistalla sijalta 107 sijalle 31.

Yhdysvaltalaisilla golfaajilla on nyt selvä etu mitä tulee maailmanlistaan. Euroopan-kiertue käynnistyy vasta heinäkuussa ja Aasian kiertue on jäissä aina syyskuuhun asti.

Oikaisu klo 10.30: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että PGA-kiertueen ensimmäinen kilpailu koronatauon jälkeen pelattiin Pohjois-Carolinan osavaltiossa Hilton Headin kentällä. Siellä pelataan tämän viikon kilpailu, joka alkaa torstaina.

Golf|Vierumäellä ei pelata tänä vuonna golfin huippukilpailua, ongelmaksi muodostui pelaajien matkustaminen

Golf|Hiljainen hetki käynnisti PGA-kiertueen, maailmanlistan huippugolfaajat olivat kohmeessa

Golf|Kytäjä haluaa Pohjois-Euroopan johtavaksi golfkeskukseksi vuonna 2025 – Mikko Ilonen mukana kenttien kehittämisessä

Golf|Entinen huippukiekkoilija Oskar Osala teki 12-vuotiaana jännittävän löydön, jonka seuraukset määrittävät nyt hänen elämäänsä: ”Kuin uskoon olisi tullut”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu