Lautakunta kumosi aiemman HSK-päätöksen, luisteluseuralta peritään takaisin lähes 60 000 euroa: ”Nöyryyttämiselle on nollatoleranssi” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Muodostelmaluistelu

Lautakunta kumosi aiemman HSK-päätöksen, luisteluseuralta peritään takaisin lähes 60 000 euroa: ”Nöyryyttämiselle on nollatoleranssi”

Liikuntajaosto oli päättänyt viikko sitten, että HSK:lle myönnetyistä tuista perittäisiin vain murto-osa. Lautakunta päätyi kokouksessaan selvällä enemmistöllä eri ratkaisun puolelle.

Apulaispormestari Nasima Razmyarin (sd) johtama lautakunta päätti liikuntajaoston aiemman ratkaisun vastaisesti, että HSK:lta peritään takaisin kokonaan vuoden 2018 avustukset. Kuva maaliskuulta 2019.

Julkaistu: 16.6. 20:29, Päivitetty 17.6. 14:41

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kumosi tiistain kokouksessaan kaupungin liikuntajaoston aiemman päätöksen, ja määräsi luisteluseura HSK:lta (Helsingfors Skridskoklubb) perittäväksi vuoden 2018 avustuksia täydet 57 421 euroa.

Tukien takaisinperintä liittyy valmentaja Mirjami Penttisen tapaukseen ja kaupungin avustusehdoissa olevien eettisten periaatteiden rikkomiseen. Lautakunnassa selkeä enemmistö 13 jäsenestä äänesti tukien täyden perinnän puolesta.

Äänet jakautuivat 10–3. Otto Meri (kok) esitti, että tuista olisi peritty takaisin yksi kolmasosa eli hieman yli 19 000 euroa. Meren esityksen kannalle asettuivat myös Heimo Laaksonen (kok), ja Mika Ebeling (kd).

Liikuntajaosto oli viikkoa aiemmin päättänyt, että HSK:lta perittäisiin edellä mainitusta summasta vain seitsemän prosenttia eli 4 019 euroa.

Lue lisää: Helsingin äänestys päättyi yllättävään lopputulokseen, luisteluseura HSK:lta ei peritä takaisin 57 000 euron tukia: ”Surimme vanhempien kukkaroita”

Jaoston päätös ei tyydyttänyt apulaispormestari Nasima Razmyaria (sd), joka päätti käyttää otto-oikeuttaan ja tuoda asian lautakunnan eteen.

Itse myös lautakunnan puheenjohtajana toimiva Razmyar toteaa HS:lle, että äänestyksen tulos osoittaa otto-oikeuden käyttämisen olleen perusteltua.

”Keskeisin viesti on minusta ehdottomasti se, että kaupunki piti kiinni omista periaatteistaan. Tämä on tärkeä ennakkotapaus”, Razmyar iloitsee.

”Toistan edelleen sen, että kiusaamiselle ja nöyryyttämiselle on nollatoleranssi nyt ja tulevaisuudessa. Tänään meiltä lähti sekä Helsingin osalta että kansallisesti todella merkittävä ja monille tärkeä signaali.”

Vastaesityksen tehnyt Meri kirjoitti Twitterissä myöhemmin illalla Razmyarin kommentteja mukaillen, että hänenkin mielestään lasten ja nuorten liikunnassa tulee olla nollatoleranssi epäasialliselle käyttäytymiselle.

”Nyt tehty päätös oli kuitenkin kohtuuton, koska seuraamus kohdistuu syyttömiin lapsiin ja nuoriin. Heitä ei pidä rankaista aikuisten virheistä”, Meri twiittasi.

Meren esityksen puolesta äänestänyt Laaksonen kertoo HS:lle, että päätös oli arvattavissa etukäteen, eikä tulos jättänyt jossiteltavaa.

”Jonkinlainen painoarvo oli varmasti sillä, että lautakunnassa kerrottiin mahdollisuudesta HSK:n kanssa tehtävään jonkinlaiseen maksusuunnitelmaan, jolloin maksu ei lankea kerralla maksettavaksi”, Laaksonen toteaa.

”Siinä tultiin siihen seuran jäsenten näkökulmaan, mitä meikäläinenkin suri. Eiköhän seura nyt selviä hengissä, ja maksusuunnitelma lieventää tarvittaessa vaikutuksia.”

Ajatuksen yhden kolmasosan perimisestä Laaksonen kertoo perustuneen siihen, että seitsemää prosenttia pidettiin liian pienenä osuutena.

HSK:n puheenjohtaja Mikael Nyberg viestitti HS:lle, että seuran hallitus aikoo käsitellä asiaa rauhassa ja arvioida, mihin mahdollisiin toimenpiteisiin päätös antaa aihetta.

Muodostelmaluistelu|Helsingin äänestys päättyi yllättävään lopputulokseen, luisteluseura HSK:lta ei peritä takaisin 57 000 euron tukia: ”Surimme vanhempien kukkaroita”

Muodostelmaluistelu|Apulaispormestari Razmyar pitää Mirjami Penttisen seuran tukirahapäätöstä älyttömänä: ”Helsinki joko pitää kiinni omista periaatteistaan tai sitten ei”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat