Kummallinen somesekaannus formulapiireissä – Lewis Hamilton poisti päivityksen, jossa kritisoi Red Bull -pomo Helmut Markoa valeuutisen pohjalta - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Kummallinen somesekaannus formulapiireissä – Lewis Hamilton poisti päivityksen, jossa kritisoi Red Bull -pomo Helmut Markoa valeuutisen pohjalta

Lewis Hamilton loukkaantui twiitistä, joka ei pitänyt paikkaansa.

Lewis Hamilton on ottanut voimakkaasti kantaa tummaihoisten kokemaan rasismiin.

Julkaistu: 17.6. 19:45

Lewis Hamilton kommentoi kärkkäästi Red Bull -pomo Helmut Markoa Instagramissaan keskiviikkona. Lopulta paljastui, että kommenteille ei ollut perusteita ja Hamilton poisti päivityksensä.

Tapaus alkoi siitä, kun Marko oli aiemmin saksalaiskanava RTL:n haastattelussa. Twitterissä kiersi haastattelusta otettu ruutukaapaus, jonka mukaan Marko olisi kritisoinut Hamiltonin osallistumista Black lives matter -kampanjaan ja todennut Red Bull -kuski Max Verstappenin keskittyvän vain kilpailemaan maailmanmestaruudesta.

Tähän valheelliseen twiittiin Hamilton vastasi omassa Instagram-päivityksessään, jossa kertoi olevansa syvästi surullinen ja loukattu siitä, että Markon kommentti vähätteli tasa-arvon puolesta taistelemista pitäen sitä vain urheilua häiritsevänä tekijänä.

Lopulta kävi ilmi ettei Marko ollut sanonut haastattelussa mitään sellaista ja Hamilton poisti päivityksensä.

Hamilton on kampanjoinut näyttävästi rasismia vastaan. Muun muassa tiistaisessa Instagram- päivityksessään hän vaati kaikille ihonväristä riippumatta oikeutta laadukkaaseen koulutukseen.

Formula 1|Poikkeustilanne on viemässä F1-sirkuksen takavuosilta tuttuihin ja kokonaan uusiin paikkoihin – neuvottelut ovat jo pitkällä tutussa Välimeren lomakohteessa sijaitsevan radan kanssa

Formula 1|Formula 1 hylkää perinteiset samppanjatuuletukset palkintopalleilla – ”Tämä on uusi normi”

Poliisiväkivalta|Lewis Hamilton julkaisi tunteikkaan kirjoituksen rasismista: ”Olen vihainen, surullinen ja epäuskoinen”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu