Donald Trump käänsi kelkkansa polvistumisprotestit aloittaneen Colin Kaepernickin suhteen: ”Olisi hienoa, jos hän saisi uuden mahdollisuuden” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Amerikkalainen jalkapallo

Donald Trump käänsi kelkkansa polvistumisprotestit aloittaneen Colin Kaepernickin suhteen: ”Olisi hienoa, jos hän saisi uuden mahdollisuuden”

Colin Kaepernickin aiemmin rajuin sanankääntein tuominnut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti, että Kaepernickin pitäisi saada uusi mahdollisuus NFL:ssä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puhumassa Valkoisessa talossa 17. kesäkuuta 2020.

Julkaistu: 18.6. 7:57

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kääntänyt kelkkansa polvistumisprotestit kansallislaulun aikana aloittaneen NFL-pelaajan Colin Kaepernickin suhteen.

Aiemmin rajusti Kaepernickin tuominnut Trump ilmoitti, että Kaepernickin pitäisi saada uusi mahdollisuus amerikkalaisen jalkapalloilun NFL-liigassa, jossa hän ei ole pelannut kauden 2016 jälkeen.

”Jos hän ansaitsee sen, hänen pitäisi saada mahdollisuus. Vastaus on, että ehdottomasti minä tekisin sen. Mitä polvistumiseen tulee, minusta olisi hienoa, jos hän saisi uuden mahdollisuuden”, Trump sanoi tv-haastattelussa.

San Francisco 49ersissa pelinrakentajana pelannut Kaepernick aloitti protestiaallon laskeutumalla toisen polvensa varaan, kun Yhdysvaltain kansallislaulua soitettiin ennen pelejä vuonna 2016. Kaepernick ei tuon kauden jälkeen saanut jatkosopimusta.

Trump kutsui vuonna 2017 kansallislaulun aikana polvistuneita pelaajia ”huoranpenikoiksi” ja kannatti heidän sulkemistaan NFL:stä. Vielä kolme viikkoa sitten Trump twiittasi vastustavansa kansallislaulun aikana polvistumista.

Lue lisää: Trump hyökkäsi jälleen NFL:ää vastaan: ”Saavatko pelaajat nyt halveksua maatamme ja lippuamme?”

Pari päivää sitten NFL:n komissaari Roger Goodell ilmoitti julkisesti toivovansa, että Kaepernick löytäisi liigasta työnantajan.

”Jos hän haluaa jatkaa uraansa NFL:ssä, tarvitaan hänet palkkaava joukkue. Tuen ja kannustan seuroja, jotka haluavat Kaepernickin riveihinsä”, Goodell sanoi ESPN:lle.

Kaepernick haastoi NFL:n vuonna 2017 jäätyään ilman töitä. Hän arvioi seuraomistajien päättäneen keskenään, ettei häntä enää palkata. Helmikuussa 2019 pelinrakentajalle maksettiin korvauksia.

Yhdysvallat|Colin Kaepernickin tarina pureutuu syvälle Yhdysvaltojen kipeimpiin ongelmiin: ”Kun kohteliaisuus johtaa kuolemaan, kapinointi on ainoa looginen reaktio”

Mielenilmaukset|Donald Trump ei aio enää katsoa pelejä, koska pääsarjat sallivat polvistumisen kansallislaulun aikana – arvostettu koripallovalmentaja haukkuu ”sieluttomaksi pelkuriksi”

Mielenilmaukset|Trump hyökkäsi jälleen NFL:ää vastaan: ”Saavatko pelaajat nyt halveksua maatamme ja lippuamme?”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu