Tartuntatautien asiantuntijalta huolestuttava viesti NFL:n ystäville: ”Jalkapalloa ei ehkä pelata tänä vuonna” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

Tartuntatautien asiantuntijalta huolestuttava viesti NFL:n ystäville: ”Jalkapalloa ei ehkä pelata tänä vuonna”

NFL:n vastaava lääkäri hylkäsi ajatuksen kuplan rakentamisesta.

Tartuntatautien asiantuntija Anthony Fauci kertoo amerikkalaisen jalkapallon NFL-kauden olevan vaarassa.

Julkaistu: 18.6. 22:03

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigaa sekä lajin suuria yliopistosarjoja seuraavat urheilun ystävät saivat torstaina huolestuttavan viestin yhdysvaltalaiselta tartuntatautien asiantuntijalta, amerikanitalialaiselta immunologilta Anthony Faucilta.

Valkoisen talon koronavirustyöryhmän johtava lääketieteellinen ääni kertoi kaapelitelevisioyhtiö CNN:n haastattelussa, että koronaviruspandemia voi estää amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen tulevalla kaudella.

”Elleivät pelaajat ole pääsääntöisesti kuplassa, yhteisöstä eristettynä ja melkein päivittäin testattavana, olisi erittäin vaikeaa nähdä, kuinka jalkapalloa voidaan pelata tänä syksynä”, Fauci sanoi.

”Jos tulee toinen aalto, mikä on ehdottomasti mahdollista, ja jota vaikeuttaa ennakoitu flunssakausi, jalkapalloa ei ehkä pelata tänä vuonna.”

NFL-kausi käynnistyy perinteisesti syyskuussa ja huipentuu helmikuun toisena sunnuntaina pelattavaan Super Bowliin.

NFL:n vastaava lääkäri Allen Sills kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan sarjan joustavan ja mukautuvan toimenpiteisiin, joilla se suojelee pelaajia, seurojen henkilöstöä ja muita sidosryhmiä.

Sills hylkäsi ajatuksen eristyksestä, jollaisessa koripalloliiga NBA:n pelaajat elävät saadakseen pelattua kauden loppuun.

”Mielestämme ei ole käytännöllistä tai tarkoituksenmukaista rakentaa kuplaa”, hän sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan NFL Networkille.

Amerikkalainen jalkapallo|Donald Trump käänsi kelkkansa polvistumisprotestit aloittaneen Colin Kaepernickin suhteen: ”Olisi hienoa, jos hän saisi uuden mahdollisuuden”

Amerikkalainen jalkapallo|NFL-johtaja Goodell kehotti seuroja palkkaamaan hyljeksityn Colin Kaepernickin, joka aloitti rasismin vastaiset polvistumiset sarjassa

Koripallo|Kausi jatkuu kuplassa, jos pelaajayhdistys hyväksyy pelien aloittamisen – Yhdysvaltojen tartuntatautiasiantuntija tukee NBA:n suunnitelmaa kauden jatkamisesta

Mielenilmaukset|Donald Trump ei aio enää katsoa pelejä, koska pääsarjat sallivat polvistumisen kansallislaulun aikana – arvostettu koripallovalmentaja haukkuu ”sieluttomaksi pelkuriksi”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat