Hietarannan sisaruksilla rohkea päätös, tulivat alle teini-ikäisinä Helsinkiin tenniksen ehdoilla - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Tennis

Hietarannan sisaruksilla rohkea päätös, tulivat alle teini-ikäisinä Helsinkiin tenniksen ehdoilla

Sisarusten tiet kaksinpelissä päättyivät välieriin.

Laura Hietaranta (vas.) ja Stella Remander voittivat nelinpelin.

Julkaistu: 27.6. 18:37, Päivitetty 27.6. 18:49

Hietarannan sisaruksilla Ronilla ja Lauralla olivat mahdollisuutensa tenniksen SM-kilpailuissa Talissa.

Loppuottelupaikka oli unelmana, mutta välieriin päättyi molempien tie.

Laura Hietaranta, 16, joutui kovaan haasteeseen, kun hänen olisi pitänyt kukistaa ykköseksi sijoitettu Anastasia Kulikova. Molemmat erät alkoivat hyvin, mutta päätyyn asti se ei riittänyt. Kulikova meni loppuotteluun 6–4, 6–4 -luvuin. Kulikova kohtaa Ella Haaviston sunnuntain finaalissa.

Roni Hietaranta, 18, taipui elämäntapapelaaja Santtu Leskiselle 3–6, 2–6. Haaveina olleet finaalit vaihtuivat katkeransuloisiin kolmansiin sijoihin.

Hietarannat ovat tehneet isoja siirtoja tenniksensä eteen. Roni muutti Lappeenrannasta Helsinkiin juuri ennen kuin täytti 14 vuotta. Hän liittyi Jarkko Niemisen akatemiaan, kävi peruskoulun kahdeksatta luokkaa ja keskittyi harjoitteluun.

Laura Hietaranta oli vasta kahdentoista, kun hän vaihtoi kotikaupunkinsa pääkaupungin vilinään. Syksyllä alkaa lukion ensimmäinen vuosi 9,3:n keskiarvolla.

”Me olimme molemmat tosi innostuneita pääsemään treenaamaan parempiin olosuhteisiin. Oli se totta kai iso muutos, mutta saimme nopeasti rytmin kuntoon. Tuli koulu ja kaverit”, Laura sanoi Talissa.

Muutto Lappeenrannasta oli oikeastaan välttämätön, kun Laura oli päättänyt 10–11-vuotiaana, että haluaa ammattilaiseksi. Kotipaikkakunnalla ei ollut oikein harjoitusvuoroja, pelikavereista puhumattakaan.

Alkuvaiheessa perheen äiti oli melkein koko ajan lastensa apuna. Nykyään arki sujuu jo ilman vanhempien pysyvää mukanaoloa.

Tennisammattilaisuus kuuluu hankalasti saavutettaviin ammatteihin, mutta ainakaan toistaiseksi se ei Laura Hietarantaa jarruta.

”Se on aika vaikeaa, mutta siihen tähdätään.”

Ronilla on mennyt eteenpäin tennis, mutta myös koulu. Hän suorittaa Otava-opiston nettilukiota ja on kahta kirjoitusta vaille valmis.

”Toivottavasti jouluna on lakki päässä.”

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu