Lewis Hamilton sanoo yhä voivansa pahoin tappiostaan Kimi Räikköselle - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Lewis Hamilton sanoo yhä voivansa pahoin tappiostaan Kimi Räikköselle

Hamilton ajoi kaudella 2007 ensimmäistä kauttaan McLaren-tallissa ja kävi kovaa kamppailua mestaruudesta Ferrari-tallin Kimi Räikkösen kanssa.

Lewis Hamilton kuvattuna 12. maaliskuuta 2020.

Julkaistu: 28.6. 21:19

Kuusinkertainen formula ykkösten maailmanmestari Lewis Hamilton on ennakkosuosikki viikon päästä alkavalla F1-kaudella, mutta vuoden 2007 mestaruustaistelu kaihertaa brittikuskia edelleen.

Hamilton ajoi tuolloin ensimmäistä kauttaan McLaren-tallissa ja kävi kovaa kamppailua mestaruudesta Ferrari-tallin Kimi Räikkösen kanssa.

”Menetin mestaruuden Kiinassa ja se saa minut edelleen pahoinvoivaksi”, Hamilton kertoi sponsoritilaisuudessa, josta uutisoi muun muassa gpblog-sivusto.

Hamilton oli ennen Kiinan gp:tä turvallisessa pistejohdossa, mutta hän keskeytti sadekelissä ajetun kisan. Päätösosakilpailussa Hamilton jäi seitsemänneksi: se riitti Räikköselle mestaruuteen, sillä suomalainen kurvaili ykköseksi.

Hamilton totesi, että hän oli nuorempana ankarampi itselleen. Siitä poispääseminen oli vaikeaa, mutta 35-vuotias Mercedes-tallissa nykyisin ajava Hamilton uskoo onnistuneensa.

”Olen oppinut vuosien aikana nauttimaan. Tärkeintä on nauttia siitä, mitä tekee. Itsensä piinaaminen tuo vain negatiivisuutta.”

F1-kauden avauskilpailu ajetaan 5. heinäkuuta Itävallassa.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu