Teemu Selänne sai myös ykkösääniä, mutta NHL-toimittajat valitsivat Aleksandr Ovetškinin kaikkien aikojen ”kasiksi” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jääkiekko

Teemu Selänne sai myös ykkösääniä, mutta NHL-toimittajat valitsivat Aleksandr Ovetškinin kaikkien aikojen ”kasiksi”

NHL-toimittajat ovat äänestäneet eri pelinumeroiden parhaita pelaajia.

Teemu Selänne kuvattuna 16. elokuuta 2019.

Julkaistu: 29.6. 17:28

Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetškin on valittu kaikkien aikojen parhaaksi jääkiekkoilijaksi, joka pelaa tai on pelannut numerolla 8. NHL-toimittajien äänestyksessä yhdeksästätoista toimittajasta seitsemäntoista äänesti venäläishyökkääjän ykköseksi.

Myös Teemu Selänne pelasi numerolla 8 ja sai äänestyksessä kaksi ykkössijaa, eli kaksikon lisäksi muille ”kasipaidoille” ykkösääniä ei tullut.

Ovetškin on tehnyt NHL-urallaan 706 maalia 1 152 ottelussa ja ollut yhdeksällä kaudella NHL:n paras maalintekijä.

”Hän näyttää olevan väsymätön. Hän löytää ainutlaatuisia tapoja tehdä maaleja”, hehkuttaa NBC:n jääkiekkoanalyytikko ja entinen Capitalsin pelaaja Keith Jones NHL:n julkaisemalla videolla.

Aleksandr Ovetškin kuvattuna 17. helmikuuta 2020.

Anaheimin urheilujohtajana toiminut Brian Burke kehuu myös Selännettä.

”Suuri pelaaja. Hänen uransa oli hyvin samanlainen kuin Ovetškinin. Hänellä oli henkilökohtaista menestystä, mutta joukkuemenestys tuli vasta NHL-uran 14. kaudella”, Burke toteaa.

Selänne oli voittamassa Anaheimille Stanley Cupia vuonna 2007, jolloin myös Burke oli Anaheimin urheilujohtajana. Ovetškin voitti Stanley Cupin Capitalsissa 13. NHL-kaudellaan.

Selänne teki NHL-vuosinaan 684 maalia 1 451 ottelussa.

Numerolla kahdeksan pelanneista NHL-pelureista esille nostetaan myös Boston Bruinsissa pelannut Cam Neely.

NHL-toimittajat ovat äänestäneet eri pelinumeroiden parhaita pelaajia. Esimerkiksi parhaaksi numero 7:ksi valittiin Phil Esposito, numeroksi 9 Gordie Howe ja numeroksi 10 Guy Lafleur.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu