Roostersin Edward Vesterinen siirtyy West Virginian kovatasoiseen yliopistojoukkueeseen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Amerikkalainen jalkapallo

Roostersin Edward Vesterinen siirtyy West Virginian kovatasoiseen yliopistojoukkueeseen

West Virginian yliopistojoukkue Mountaineers kuuluu ”Big 12 Conference” -joukkueisiin eli NCAA:n korkeimpaan ensimmäiseen divisioonaan.

Edward Vesterinen valittiin viime kesänä alle 19-vuotiaiden EM-kisojen parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi.

Julkaistu: 29.6. 18:29

Suomalainen amerikkalaisen jalkapallon huippulupaus 19-vuotias Edward Vesterinen siirtyy pelaamaan ja opiskelemaan West Virginian yliopistoon Yhdysvaltoihin.

West Virginian yliopistojoukkue Mountaineers kuuluu ”Big 12 Conference” -joukkueisiin eli NCAA:n korkeimpaan ensimmäiseen divisioonaan. Joukkueen kotistadionille mahtuu 60 000 katsojaa. Suomesta on aiemmin päässyt vastaavantasoisiin yliopistoihin viisi tai kuusi pelaajaa.

”Tosi onnellinen fiilis, että pystyn julkistamaan valintani, missä jatkan jenkkifutisuraani ja akateemista uraani”, Vesterinen toteaa HS:lle.

Vesterinen kertoo, että yliopisto tarjosi paikkaa vain muutama päivä sitten. Vesterinen ei epäröinyt valintaansa.

”He pelaavat niin kovalla tasolla jenkkifutista, että valinta oli varma. Pelaavat tosi kovassa sarjassa ja se myös akateemisesti hyvä koulu.”

Vesterinen ei ole vielä päättänyt, mitä hän ryhtyy West Virginiassa opiskelemaan.

Vesterisen pelipaikka on puolustuksen linjassa. Suomessa Vesterinen on pelannut Roosters Helsingissä, jossa hän muun muassa viime vuonna oli voittamassa Vaahteraliigaa.

Amerikkalainen jalkapallo|Olaus Alinen on 16-vuotias järkäle, joka nousi viikossa maailmankartalle: Suomen maajoukkueen valmentajat kertovat, mitä seuraavaksi tapahtuu

Suomalaiselle jenkkifutaajalle yliopistosopimus USA:han

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat