Joensuun Maila jatkaa Superpesiksen suosikkina - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Pesäpallo

Joensuun Maila jatkaa Superpesiksen suosikkina

Ainakin kolmessa joukkueessa runkopelaaja on jättämässä kauden väliin. Pudotuspelisarjojen katkeaminen jo kahdella voitolla tuo jännitystä syyskuun mitalitaisteluun.

Julkaistu: 29.6. 20:37

Joensuun Mailan miesten mahtikausi torstaina käynnistyvässä Superpesiksessä näyttäisi jatkuvan kolmatta kesää peräkkäin. Kiusaajien kaartiin ovat tyrkyllä sarjan pelinjohtajien rankkauksen mukaisessa järjestyksessä Sotkamon Jymy, Kouvolan Pallonlyöjät, Pattijoen Urheilijat ja nuorentunut Vimpelin Veto.

JoMan kolmannesta peräkkäismestaruudesta tekisi erikoisen se, että ensimmäisen mestaruuden pelinjohtaja oli Petri Pennanen, toisen Juhani Lehtimäki ja kolmatta titteliä jahdataan Mikko Korhosen opein.

”JoMa on aika selkeä suosikki, mutta KpL on oikein roolitettuna mielenkiintoinen haastaja. Rutiini tekee myös Pattijoesta pelottavan”, kuvailee siviilitöihinsä rehtorina vetäytynyt Lehtimäki.

Koronaviruspandemia sekoitti eniten Hyvinkään Tahkoa. Pelinjohtajaksi palkattu Pasi Kokkonen vetäytyi, ja ykkösvahti Markus Tuikka jätti muuttokuorman Sotkamosta pakkaamatta.

Joukkueensa runkopelaajiin lasketuista myös ViVen Teemu Isoketo ja Kiteeltä alasarjoihin vetäytynyt Ville Kotro ovat olleet sivussa.

Tuomas Jussila siirtyi JoMasta IPV:n väreihin ja yli tuhat juoksua pääsarjassa lyönyt jokeri Juha Niemi tamperelaiseen nousijaseuraan Manseen.

JoMa paikkasi aukot palkkaamalla Vuoden tulokkaan Simo Vainikaisen Siilinjärveltä, kärkilyöntitilaston KpL:n riveissä voittaneen Antti Hartikaisen ja naapuristaan Kiteeltä koppari Topi Hurskaisen.

Runkosarja on paikallispainotteinen. Etelä- ja pohjoislohkossa seuroja on neljä, itä- ja länsilohkossa kolme. Oman lohkon joukkueita vastaan pelataan neljästi ja kahta vieruslohkoa vastaan kahdesti, joten KpL ja SoJy sekä ViVe ja JoMa kohtaavat aikaisintaan pudotuspeleissä.

Runkosarjan kolme parasta valitsevat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa puolivälieriin sijoille 5–8 yltäneistä. Pudotuspelien kaikki vaiheet katkeavat kahdella voitolla.

Koronaviruspandemian ollessa yhä kauden uhkana yksikään seura ei putoa. Ykköspesiksen voittaja nousee, joten kesällä 2021 on luvassa 15 seuran Superpesis.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu