Moottoriradan omistajan epäillään tehneen rasistista pilaa kauppaamalla ”Bubba-köyttä”, saa nyt tappouhkauksia ja menettää kilpailuja - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Autourheilu

Moottoriradan omistajan epäillään tehneen rasistista pilaa kauppaamalla ”Bubba-köyttä”, saa nyt tappouhkauksia ja menettää kilpailuja

Köyden kauppaaminen tapahtui vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun ainoan afroamerikkalaisen nascar-kuskin Bubba Wallacen tallipaikasta Talladega Superspeedway -radalla löytyi hirttoköysi.

Bubba Wallace kilpaili nascar-sarjan kilpailussa Poconon radalla Long Pondissa 27. kesäkuuta 2020.

Julkaistu: 29.6. 21:35

Pohjois-Carolinassa sijaitseva moottorirata on menettänyt kaksi kilpailua ja sponsoreita sen jälkeen, kun radan omistaja Mike Fulp kauppasi Facebookissa ”Bubba-köyttä”, kertoo Washingtion Post.

Köyden kauppaaminen tapahtui vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun ainoan afroamerikkalaisen nascar-kuskin Bubba Wallacen tallipaikasta Talladega Superspeedway -radalla löytyi hirttoköysi. Myöhemmin FBI ilmoitti, että köysi oli ollut tallipaikassa jo viime syksynä eikä asiasta nostettu syytteitä.

Fulp omistaa 311 Speedway -nimisen radan Pine Hallissa. Hän kirjoitti Facebookissa: ”Osta oma Bubba-köytesi tänään vain 9,99 dollarilla, elinikäinen takuu ja toimii hienosti.”

Fulp lisäksi mainitsi Facebookissa, että muun muassa etelävaltioiden ja presidentti Donald Trumpin lippuja ja lippiksiä on myynnissä. Wallacen vaatimuksesta etelävaltioiden liput kiellettiin nascar-kisoista, koska ne muistuttavat orjuudesta ja rasismista.

Fulp poisti viestinsä pois viime viikolla saatuaan runsaasti arvostelua, mutta se ei estänyt kilpailusarjan lähtöä pois Fulpin radalta.

”Olen vastuussa. Olen vastuussa yrittäessäni vitsailla, mutta maailma on täysin hullu juuri nyt”, Fulp sanoi.

”Olen saanut tappouhkauksia koko viikon ajan. Ihmiset soittavat ja jättävät viestejä, uhkailevat minua, uhkailevat äitiäni, uhkailevat lapsenlastani. Tyttöystäväni saa uhkauksia. Työntekijöitäni kiusataan. Seitsemän työntekijää on irtisanoutunut.”

Fulp korostaa, että hän ei ole rasisti ja että hän yritti vain olla hauska. Lisäksi hän sanoo, että ”Bubba-köysi” on oikea tuote, vinssiköysi, joita hän myy.

Pohjois-Carolinan demokraattinen kuvernööri Roy Cooper totesi lausunnossaan, että ”tämä rasistinen tapaus on kammottava ja häpeällinen”.

”Pohjois-Carolina on tätä parempi paikka”, Cooper totesi.

Autourheilu|Yllättävä käänne Nascar-tallin tiloista löytyneestä hirttosilmukasta: FBI:n mukaan kyse ei ollutkaan rasismista

Autourheilu|Nascar-johtaja kritisoi FBI:n ”hirttoköydestä” tekemää tutkintaa: ”Me näemme köydessä vihan symbolin”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu