Kovan kritiikin keskelle joutunut tennistähti Novak Djoković antoi negatiivisen tuloksen koronatestissä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Tennis

Kovan kritiikin keskelle joutunut tennistähti Novak Djoković antoi negatiivisen tuloksen koronatestissä

Vajaa kaksi viikkoa sitten Djoković ja kolme muuta huippupelaajaa saivat koronavirustartunnan yhtä aikaa.

Serbialaiset Novak Djoković ja Pedja Krstin poseerasivat 20. kesäkuuta ennen Adrian Tourin kohtaamista Zadarissa Kroatiassa.

Julkaistu: 2.7. 16:23, Päivitetty 2.7. 17:31

Tennismaailman ykköspelaaja Novak Djoković ja hänen vaimonsa Jelena ovat läpäisseet koronavirustestin, kertoi Djokovićin mediatiimi torstaina ESPN:n uutisessa.

Molempien koronavirustesti näytti negatiivista, kun heillä molemmilla todettiin positiivinen tulos kymmenen päivää aikaisemmin.

Djoković testattiin positiiviseksi järjestämänsä Adria Tour -näytösturnauksen yhteydessä, jossa virus alkoi levitä laajalti ja useat muutkin pelaajat saivat tartunnan.

Negatiivisiksi osoittautuneet testit tehtiin Djokovićin kotikaupungissa Belgradissa.

Djokovićillä ja hänen vaimollaan oli Covid-19-tautiin liittyviä oireita ennen ensimmäistä positiiviseksi osoittautunutta testiä.

Uutinen Djokovićien negatiivisista tuloksista tuli juuri keskelle Serbiassa havaittua uutta tartuntojen huippua, joka on johtanut uudelleen käyttöön otettuihin rajoituksiin. Kasvomaskit ja etäisyyksistä huolehtiminen ovat tulleet pakollisiksi.

Djokovićin turnaus kiinnosti Belgradissa Serbiassa ja Kroatian Zadarissa yleisöä mielettömästi.

Kun Djoković pelasi muun muassa saksalaista Alexander Zvereviä vastaan, istui aurinkoisessa ja kuumassa säässä täysi katsomollinen ihmisiä aivan vieri vieressä. Meno oli hetkittäin kuin vappujuhlista.

Turnausisäntä oli neljäs pelaaja, joka sai tartunnan, kun hänen ohellaan Bulgarian Grigor Dimitrov, Kroatian Borna Corić ja serbikaveri Viktor Troicki antoivat positiiviset näytteet parisen viikkoa sitten.

Entinen Wimbledon-voittaja Kroatian Goran Ivanisević kertoi myös saaneensa koronavirustartunnan seurattuaan Adria Tourin turnausta. Ivanisevićin tartunnasta on vain noin viikko aikaa.

Djoković sai valtavan negatiivisen palauteryöpyn järjestettyään Adria Tourin, vaikka pandemia ei ollut vielä talttunut tarpeeksi. Monet pelikaveritkin arvostelivat häntä vastuuttomuudesta.

Kovimmissa kritiikeissä Djokovićiä vaadittiin eroamaan ammattilaisten etujärjestön ATP:n pelaajaneuvoston puheenjohtajuudesta.

Koronavirus|Viruslingoksi päätyneen tennisturnauksen jälkipyykki jatkuu, Novak Djokovicia vaaditaan luopumaan ATP:n pelaajaneuvoston johdosta

Koronavirus|Serbialainen tennistähti Novak Đoković kertoi saaneensa koronavirustartunnan

Koronavirus|Novak Djokovicin tähdittämällä tenniskiertueella jo toinen koronavirustartunta

Tennis|Tennistähti sairastui koronavirukseen ja pelkää nyt sairastuttaneensa muitakin, Adria Tourin finaali jouduttiin perumaan

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu