Petteri Koponen pettyi omaansa ja Bayern Münchenin kauteen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koripallo

Petteri Koponen pettyi omaansa ja Bayern Münchenin kauteen

Mestaruutta puolustaneen Bayernin pelit päättyivät aivan liian aikaisin.

Petteri Koponen pelasi Bayernin mukana suljetuin ovin järjestetyssä kauden päätöstapahtumassa.

Julkaistu: 2.7. 17:28

Koripallon saksalaisjätin Bayern Münchenin pettymykseen päättynyt kausi jätti karvaan maun Petteri Koposelle.

Bayern lähti kesäkuun alussa alkaneeseen Saksan Bundesliigan lopputurnaukseen hallitsevana mestarina ja yhtenä ennakkosuosikeista. Putoaminen tuli kuitenkin jo puolivälierässä, kun Ludwigsburg kaatoi baijerilaiset kahden ottelun yhteistuloksella 160–157.

”Meiltä oli huonoa tekemistä heti alusta saakka. Hävisimme lopputurnauksessa kolme peliä emmekä pelanneet missään vaiheessa hyvin. Tietenkin meiltä puuttuivat (sentteri) Greg Monroe ja (takamies) Nihad Djedović, jotka ovat meille tärkeitä pelaajia, mutta emme vain yksinkertaisesti pelanneet hyvin. Homma ei vain toiminut”, Koponen tiivisti Koripalloliiton tiedotteessa.

Bayern pelasi tällä kaudella myös Euroliigaa, jonka kautta ei pelattu loppuun saakka koronaviruksen takia. Joukkue oli keskeytyshetkellä sarjan viimeisenä.

Bayern vaihtoi tammikuussa valmentajaa, kun apuvalmentaja Oliver Kostic nousi Dejan Radonjicin tilalle päävalmentajan paikalle. Vaihdos ei kuitenkaan tuonut toivottua ryhtiliikettä.

Takamies Koponen ei ollut järin tyytyväinen myöskään omaan kauteensa. Hänen pistekeskiarvonsa oli 8,1, levypallot 1,4 ja koriin johtaneita syöttöjä hän jakoi keskimäärin kaksi ottelua kohden.

Euroliigassa Koposen keskiarvot olivat 6,8 pistettä, 1,2 levypalloa ja 1,5 syöttöä. Kolmen pisteet heitot upposivat jälleen tarkasti, sillä Koponen pussitti molemmissa kilpailuissa bonusviivan takaa 50 prosentin tarkkuudella.

”En ole missään nimessä tyytyväinen omaan kauteeni. Kun joukkueella menee huonosti, niin siinä täytyy jokaisen katsoa peiliin.”

”Minulle mahtui kauteen hyviä ja huonoja pelejä, ja siinä mielessä se oli vähän samanlainen kuin joukkueen. Välillä olin hyvin pelissä sisällä ja tuli onnistumisia, mutta joskus taas tuntui siltä, etten päässyt lainkaan peliin tai rytmiin mukaan. Ei voi olla tyytyväinen, kun joukkueellakaan ei mennyt hyvin”, Koponen analysoi.

Bayernilla ja Koposella, 32, on sopimusta jäljellä vielä ensi kausi.

”Varmaan tulemme jossain vaiheessa juttelemaan, että mikä on seuran tilanne ja mikä on minun tilanteeni. Minulla on vielä ensi kaudesta sopimus, mutta ikinä ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu