Saksa raottaa ovea urheilun yleisötilaisuuksille, Berliinissä pelataan jopa Tempelhofin lentokonehallissa - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Tennis

Saksa raottaa ovea urheilun yleisötilaisuuksille, Berliinissä pelataan jopa Tempelhofin lentokonehallissa

Dominic Thiem ja Elina Svitolina johtavat erittäin kovaa osallistujajoukkoa Berliinin turnauksissa.

Itävallan Dominic Thiem (vas.) pelasi paljon kohua herättäneessä Novak Djokovićin Adrian Tour -tapahtumassa.

Julkaistu: 2.7. 19:15

Saksa purkaa urheilutapahtumien yleisörajoituksia heinäkuun puolivälissä, kun tenniksen Berliinin kutsuturnaukseen otetaan 800 katsojaa päivässä.

Berliinissä pelataan nurmikentällä monen huippupelaajan ryydittämänä turnaus 13.-15. heinäkuuta ja järjestelyt ovat tiukat.

Katsomoon täytyy saapua kasvomaski päällä, vaikka maskin voikin riisua penkillä istuessaan. Tuoleja jätetään tyhjiksi ja turvaväleistä huolehditaan. Kaikki pelaajat ja tapahtuman järjestäjät joutuvat koronavirustestiin, ja myös urheilijoiden täytyy noudattaa turvavälejä.

Berliinin starttilista on erittäin kova, kun itävaltalainen Dominic Thiem (ATP-3) ja Saksan Alexander Zverev (ATP-7) tähdittävät miesten turnausta. Väriä tuo tenniskenttien paha poika Nick Kyrgios, joka arvosteli voimakkaasti maailman ykköspelaajan Novak Djokovićin järjestämää Adria Touria.

Naisten puolella riittää tasoa, josta pitävät huolen Ukrainan Elina Svitolina (WTA-5), Hollannin Kiki Bertens (7.) ja Tšekin Petra Kvitova (12.)

Vajaata viikkoa myöhemmin pelataan toinen kutsuturnaus erittäin mielenkiintoisessa paikassa. Tempelhofin lentokentän lentokonehalliin viritetään tennisverkot ja rakennetaan katsomot 17.-19. heinäkuuta pelattavaa tapahtumaa varten.

Koska Tempelhofin kutsuturnaus pelataan sisällä, on yleisökapasiteetti rajattu vain kahteensataan.

Järjestäjät kertoivat mediajätti ESPN:n mukaan, että tenniksen kutsuturnaukset ovat ensimmäiset yleisötapahtumat Saksassa sen jälkeen, kun huippu-urheilu alkoi hiljalleen tehdä paluuta. Jalkapallon ja koripallon Bundesliigaa pelattiin ja pelataan ilman yleisöä.

Novak Djokovićin järjestämä Adria Tour meni poskelleen, kun sairastuneita pelaajia ilmeni niin paljon. Katsojista puhumattakaan.

Tennismaailman katseet kohdistuvat Berliiniin, ja miten siellä onnistutaan järjestelyissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu