Sebastian Vettel avautui uudelleen Ferrarilta saamistaan potkuista: ”Emme ikinä päässeet keskusteluihin” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Sebastian Vettel avautui uudelleen Ferrarilta saamistaan potkuista: ”Emme ikinä päässeet keskusteluihin”

Vettel pettyi Ferrarin tapaan käsitellä sopimuksen päättymistä.

Sebastian Vettel on syvästi pettynyt Ferrari-pestinsä päättymiseen.

Julkaistu: 2.7. 20:54

Formula ykkösten koronatauon kohauttavinta antia oli nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin ja Ferrari-tallin ero: saksalaissuuruus ei jatka legendaarisen italialaistallin leivissä tämän kauden jälkeen.

Nyt kausi on vihdoin alkamassa, ja Vettel palasi välirikkoon videotiedotustilaisuudessa ennen perjantain harjoituspäivää Itävallan Spielbergin radalla. Vettel kertoi yllättyneensä Ferrari-pomo Mattia Binotton soitosta ja totesi olevansa kiinnostunut muista työpaikoista ensi kaudeksi, jos vain ”oikea paketti” on tarjolla.

”Yllätyin, kun sain soiton Mattialta ja hän kertoi, että tallilla ei ole aikeita enää jatkaa [sopimusta]. Emme ikinä päässeet keskusteluihin, tarjousta ei ikinä ollut pöydällä”, Vettel valotti.

Ferrari kertoi toukokuussa, että teiden eroaminen oli ”yhteinen päätös” tallin ja kuljettajan kesken.

Vetteliä on viime ajat viety huhuissa niin Mercedekselle, Renaultille kuin myös uuteen Aston Martin-Racing Point -projektiin. Kokenut ajaja vahvisti torstaina, että toiveissa on löytää uusi työnantaja.

”Haluan totta kai tehdä oikean ratkaisun itseni ja tulevaisuuteni kannalta. Olen hyvin kilpailuhenkinen, olen saavuttanut paljon, mutta olen myös motivoitunut ja halukas saavuttamaan vielä lisää. Siihen tarvitsen oikean paketin ja oikeat ihmiset ympärilleni, joten sitä etsin nyt.”

”Olen sitä mieltä, että jos olet valmis sulkemaan oven, silloin sinun on valmistauduttava se sulkemaan, eikä sulkea ja sitten odottaa sen aukeavan jälleen”, Vettel pyöritteli.

”Jos oikea vaihtoehto ilmaantuu, silloin asia on aika selvä. Jos niin ei käy, silloin on varmaankin syytä katsella jotain muuta.”

Formula 1|Ferrari pahoissa ongelmissa – talvitestit menivät pieleen, kauteen lähdetään testiasetuksilla: ”Se olisi mennyt vain huonompaan suuntaan”

Formula 1|Mercedes ei halua sulkea ovea Vetteliltä, mutta ”prioriteettina” tällä hetkellä tallin nykykuskit

Formula 1|Yllättävä väite: Ferrari ei tarjonnut Sebastian Vettelille minkäänlaista sopimusta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu