Koronavirus peruu motocrossin MM-osakilpailun Kymiringillä: ”Kansainvälisen urheilutapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Motocross

Koronavirus peruu motocrossin MM-osakilpailun Kymiringillä: ”Kansainvälisen urheilutapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista”

Rajoitustoimet tekivät järjestelyt haastaviksi.

Kim Savaste ja muut motocross-kuskit eivät pääse kilpailemaan Kymiringillä elokuussa.

Julkaistu: 3.7. 13:31

Iitin Kymiringillä elokuun lopulla järjestettäväksi kaavailtu motocrossin MM-osakilpailu perutaan koronaviruspandemian vuoksi.

Lajin kansainväliset MM-kilpailuoikeudet omistava Infront Moto Racing sekä tapahtumayhtiö Lahti Events Oy päättivät yhdessä siirtää osakilpailun vuodella eteenpäin.

Järjestäjät perustelevat päätöstään pitkälle kesään jatkuneilla koronavirukseen liittyvillä rajoitustoimilla, jotka tekivät järjestelyt haastaviksi. Päällimmäisiksi kysymykseksi nousivat erityisesti kansainvälisten ajajien karanteeniajat sekä kaluston logistiikka.

”Vaikka tapahtumiin kohdistuvia rajoituksia puretaan kesän aikana ja tilanne näyttää ainakin hetkellisesti helpottavan, ovat koronapandemiasta johtuvat vaikutukset tapahtumaan mittavat”, MXGP Finlandin projektijohtaja Riia Martinoja sanoo tiedotteessa.

”Tämän hetken rajoituksista johtuen kansainvälisen urheilutapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista. Ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle.”

Motocrossin MM-osakilpailu oli määrä järjestää Kymiringillä elokuun 22.–23. päivä, ja ohjelmassa olisi MXGP:n lisäksi ollut myös alempien luokkien kilpailuita.

Osakilpailuun jo ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 tapahtumaan, ja ne voi halutessaan myös palauttaa.

Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan MotoGP:n Suomen-osakilpailu Kymiringillä peruttiin jo huhtikuussa. Myös ratamoottoripyöräilijät kilpailevat Kymiringillä ensi vuonna.

Kauden 2021 kilpailukalenteri vahvistetaan tulevana syksynä.

Motocross|Kim Savaste oli vain 14-vuotias, kun hän juhli MM-kultaa – seuraavana vuonna hajosi polvi ja heti perään selkä murtui

Moottoriurheilu|Kymiring koki uuden takaiskun: Lahti sortui muotovirheeseen – kahden miljoonan euron tuki karkaamassa

Moottoriurheilu|Kymiringin MotoGP-osakilpailu on peruttu koronaviruksen takia

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu