Simo Lipsanen ja Kristiina Mäkelä loikkivat voittoon sadesäässä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Yleisurheilu

Simo Lipsanen ja Kristiina Mäkelä loikkivat voittoon sadesäässä

”Mies alkoi olla jo kohmeessa ja jäykistyä”, Lipsanen kertasi.

Simo Lipsanen loikki sadesäässä Kosken kolmiloikkakilpailun voittoon.

Julkaistu: 4.7. 18:42

Sateinen sää hyydytti ennakkosuosikki Simo Lipsasen urakan neljän hypyn mittaiseksi Kosken kolmiloikkakilpailussa.

Lipsasella oli varaa jättää sadekuurojen keskellä kaksi viimeistä hyppykierrosta väliin, koska voittotulokseksi jäänyt 16,12 tuli hyvissä ajoin. Viime viikon hellekelissä Espoossa Lipsasen loikka kantoi 16,48.

”Mies alkoi olla jo kohmeessa ja jäykistyä. Kolmen kierroksen ajan lämmöt pysyivät hyvin. Pidempiä hyppyjä toivoin ja aineksiakin sellaisiin oli, mutta aika paljon joutui askelmerkkiä peilailemaan”, Lipsanen tuumi Urheiluliiton tiedotteessa.

Lipsasen kilpailukausi jatkuu keskiviikkona Jyväskylässä pituushyppykilpailulla.

”Sieltä haetaan vähän erilaista ärsykettä”, Lipsanen totesi.

Toiseksi miesten kisassa sijoittui Topias Koukkula tuloksella 15,55 ja kolmanneksi Aaro Davidila (15,35).

Naiset eivät antaneet sateen häiritä kilpailua, kun Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen pinnistivät oloihin nähden hienoihin suorituksiin. Salmisen uran toiseksi paras tulos 13,99 riitti vain kakkossijaan, kun Mäkelä ponkaisi voittoon tuloksella 14,15.

”Ei ollut paras fiilis, kun ajelin rankkasateessa tänne kisapaikalle. Avain voittoon tässä kilpailussa oli, että juoksin kunnolla loppuun asti. En juossut kovaa, mutta pidin hyvän asennon”, Mäkelä kertasi kauden avauskilpailuaan Urheiluliiton verkkosivuilla.

Kilpailukauden ohjelman romuttuminen Tokion olympialaisten siirtymisen ja EM-kisojen peruuntumisen takia pidensi Mäkelän harjoituskautta. Kosken kilpailu oli Mäkelän kauden avaus.

”Hyppy meni hyvin eteenpäin, joka on aina ollut minun vahvuuteni, mutta sain kontakteihin nyt myös hyvin pitoa ja juoksu kulki”, Mäkelä sanoi.

Mäkelä leiskautti lankulta voittotuloksen lisäksi myös 14,13 kantaneen loikan. Tasaisen huipun vastakohtana oli yksi heikoksi jäänyt suoritus.

”Tuo kisan lyhyin hyppy (13,64) kertoi mitä tapahtuu, kun ei juokse kunnolla loppuun asti. Siinä juoksu hajosi aivan täysin”, Mäkelä suomi itseään.

Yleisurheilu|Kansainvälinen yleisurheiluliitto: Venäjä ei maksanut sakkoja, jotka olivat neutraalien urheilijoiden olympiaosallistumisen ehtona

Yleisurheilu|Yle: Berliinin EM-kisojen pikaviestijoukkueessa säkenöinyt Otto Ahlfors, 26, lopetti uransa: ”Olin kaukana Euroopan kärjestä”

Yleisurheilu|Seitsenottelijana tunnettu Huntington väläytti pituusvirettään Oulussa, vaikka kova myötätuuli vaikeutti kisaa

Doping|Kenian entiselle maailmaennätysjuoksijalle neljän vuoden dopingpanna – Käytti väärennettyä kuvaa onnettomuudesta selittääkseen poissaoloaan testeistä

Yleisurheilu|Kävelijä Aleksi Ojala hurjassa vauhdissa ”sprinttimatkalla”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu