Lewis Hamiltonille ei rangaistusta – ”ristiriitaiset signaalit” pelastivat maailmanmestarin - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Lewis Hamiltonille ei rangaistusta – ”ristiriitaiset signaalit” pelastivat maailmanmestarin

Hamilton selvisi ilman seuraamuksia keltaisten lippujen huomioimatta jättämisestä, ja Itävallan gp:n lähtöjärjestys säilyi ennallaan.

Lewis Hamilton starttaa Itävallan gp-kisaan kakkosruudusta.

Julkaistu: 4.7. 21:35

Tuomariston kuultavaksi Itävallan formula 1 -kisan aika-ajojen jälkeen joutunut Lewis Hamilton selvisi ilman seuraamuksia keltaisten lippujen huomioimatta jättämisestä, kertoi uutistoimisto AFP lauantai-iltana.

Kuusinkertainen maailmanmestari oli aika-ajojen toiseksi nopein 12 sekunnin tuhannesosaa tallikaveriaan Valtteri Bottasta hitaampana. Tuomaristo tutki, syyllistyikö Hamilton sääntörikkeisiin aika-ajojen kolmannen osuuden aikana.

Hamilton ei hidastanut vauhtiaan keltaisten lippujen aikana, kun Bottas ajautui ulos radalta aika-ajojen lopussa. Juuri tuolla kierroksella Hamilton ajoi toiseen lähtöruutuun oikeuttavan aikansa.

”Kuljettaja [Hamilton] sanoi ohittaneensa vihreän valopaneelin viidennessä mutkassa. Videomateriaali vahvistaa, että keltaisia lippuja ja vihreitä valopaneeleita on ollut samanaikaisesti, ja siksi kuljettajalle näytettiin ristiriitaisia signaaleja”, tuomariston päätöksessä todetaan AFP:n mukaan.

Mercedeksen brittikuljettaja todettiin kuitenkin syylliseksi rataviivan rikkomiseen radan kymmenennessä mutkassa.

Hamiltonin kierrosaika tuolta kierrokselta hylättiin, mutta sillä ei ollut vaikutusta sunnuntain kilpailun lähtöruudukkoon, koska nopeampi kierrosaika jäi voimaan.

Formula 1|Paalupaikalle ajanut Valtteri Bottas kehui talliaan ja sai rengasvalmistajalta erikoispalkinnon, Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel aloittivat kautensa surkeasti

Formula 1|Tästä on kyse DAS-järjestelmässä: F1-viikonlopun puheenaiheeksi noussut keksintö mahdollistaa rengaskulman säädön ja vähentää renkaiden kulumista

Formula 1|Formula ykköset ovat kehittyneet surman­loukuista radalla kiitäviksi tieto­kone­peleiksi: Suomen formula­tähdet Mika Häkkinen, Valtteri, Bottas, Mika Salo ja Kimi Räikkönen kertovat, mikä kuninkuus­luokan kilpa-autoissa on muuttunut

HS-analyysi|Kimi Räikkönen joutuu raapimaan usein niskaansa vihdoin alkavalla F1-kaudella, mutta kuoriutuuko Valtteri Bottaksesta kolmas kovempi versio? HS esittelee F1-kauden tallit, autot ja kuljettajat

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu