Kaikki F1-kuskit eivät välttämättä polvistu lähtöruudukkoon, mutta ”seisovat yhtenä rintamana rasismia vastaan” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Rasismi

Kaikki F1-kuskit eivät välttämättä polvistu lähtöruudukkoon, mutta ”seisovat yhtenä rintamana rasismia vastaan”

F1-kuskien odotetaan pukeutuvan sunnuntaina t-paitoihin, jota koristaa rasismin lopettamista vaativa teksti.

Rasismin lopettamista vaativa End Racism -teksti on näkyvästi esillä formula 1 -kauden avausosakilpailun näyttämöllä Red Bull Ringillä Itävallan Spielbergissä.

Julkaistu: 4.7. 22:17

Autourheilun kuninkuusluokan formula ykkösen kuljettajat aikovat yhdessä näyttää vastustavansa rasismia, mutta kaikki kuskit eivät välttämättä polvistu ennen Itävallan gp-kilpailua.

Polvistumisilla, jotka ovat levinneet kesän aikana muun muassa jalkapallon Englannin Valioliigaan ja Saksan Bundesliigaan, tuetaan rodullista tasa-arvoa ajavaa Black Lives Matter -liikettä.

Kauden avauskilpailuun toisesta lähtöruudusta starttaava Mercedeksen Lewis Hamilton kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan selittäneensä kantansa muille kilpailijoille perjantaina.

”On yhtä ihmisiä, jotka eivät täysin ymmärrä, mitä on tapahtunut, ja miksi näitä protesteja järjestetään”, Hamilton sanoi lauantaina ja lisäsi yrittävänsä vaikuttaa niin moneen ihmiseen kuin mahdollista.

F1-kuskien odotetaan pukeutuvan ennen kilpailua t-paitoihin, joita koristaa rasismin lopettamista vaativa End Racism -teksti. Sama teksti on näkyvästi esillä myös Red Bull Ringin radalla Spielbergissä.

”Kaikki 20 kuljettajaa seisovat talliensa kanssa yhtenä rintamana rasismia vastaan”, F1-kuljettajien ammattiyhdistyksen Grand Prix Drivers’ Associationin eli GPDA:n puheenjohtaja Alexander Wurz sanoi järjestön tiedotteessa.

Wurz jatkoi jokaisella kuljettajalla olevan vapaus osoittaa tukensa omalla tavallaan. Alkuviikon tietojen mukaan kuskit ovat harkinneet polvistumista lähtöruudukossa.

Koko uransa ajan syrjintää kokenut Hamilton on F1-sarjan ainoa musta kuljettaja. Kuusinkertainen maailmanmestari on tukenut voimakkaasti Black Lives Matter -liikettä.

Rasisminvastaiset mielenosoitukset kiihtyivät toukokuussa ympäri maailmaa, kun poliisi tukahdutti George Floydin hengiltä pidätystilanteen yhteydessä.

Formula 1|Lewis Hamiltonille ei rangaistusta – ”ristiriitaiset signaalit” pelastivat maailmanmestarin

Formula 1|Paalupaikalle ajanut Valtteri Bottas kehui talliaan ja sai rengasvalmistajalta erikoispalkinnon, Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel aloittivat kautensa surkeasti

Formula 1|Tästä on kyse DAS-järjestelmässä: F1-viikonlopun puheenaiheeksi noussut keksintö mahdollistaa rengaskulman säädön ja vähentää renkaiden kulumista

Formula 1|Formula ykköset ovat kehittyneet surman­loukuista radalla kiitäviksi tieto­kone­peleiksi: Suomen formula­tähdet Mika Häkkinen, Valtteri, Bottas, Mika Salo ja Kimi Räikkönen kertovat, mikä kuninkuus­luokan kilpa-autoissa on muuttunut

HS-analyysi|Kimi Räikkönen joutuu raapimaan usein niskaansa vihdoin alkavalla F1-kaudella, mutta kuoriutuuko Valtteri Bottaksesta kolmas kovempi versio? HS esittelee F1-kauden tallit, autot ja kuljettajat

Formula 1|F1-kuskit harkitsevat polvistumista ennen kauden avauskilpailun lähtöä

Formula 1|Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen F1-autot vaihtoivat väriä, taustalla tärkeä sanoma – Bottas: ”Rasismilla ja syrjinnällä ei ole sijaa meidän lajissamme”

Rasismi|Ecclestone hätkäytti: ”Mustat ovat monesti rasistisempia kuin valkoiset” – F1 teilasi ex-johtajansa mietteet

Autourheilu|Lewis Hamilton ryhtyy edistämään yhdenvertaisuutta: ”Olen joutunut taistelemaan rasismia vastaan koko urani ajan”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu