Seksuaalinen ahdistelu kaatoi vuoden suurimman taistelupelitapahtuman, toimitusjohtajaa syytetään hyväksikäytöstä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|E-urheilu

Seksuaalinen ahdistelu kaatoi vuoden suurimman taistelupelitapahtuman, toimitusjohtajaa syytetään hyväksikäytöstä

Evo Online -pelitapahtuma joutui vaikeuksiin, kun toimitusjohtajaa kohtaan esitettiin syytöksiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Onlinepelitapahtuma jouduttiin perumaan ahdistelusyytösten takia.

Julkaistu: 5.7. 12:01, Päivitetty 5.7. 13:07

Vuoden suurin taistelupelitapahtuma Evo Online 2020 on päädytty perumaan. Heinä-elokuun vaihteelle suunniteltu virtuaalinen pelitapahtuma joutui vaikeuksiin sen jälkeen kun tapahtuman toimitusjohtajana toiminutta Joey Cuellaria on syytetty seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Evo on tiedottanut, että Cuellar on lähtenyt tapahtuman taustajoukoista ja toimitusjohtajana jatkaa toistaiseksi Tony Cannon.

Cuellar kertoi Twitterissä olevansa pahoillaan kertoen, että kyseessä olisi nuoruuden erehdys.

”Olin nuori ja holtiton, en ole ylpeä siitä. Olen kasvanut ja kypsynyt 20 vuodessa, mutta se ei oikeuta tapahtunutta. Olen yrittänyt tulla paremmaksi ihmiseksi.”

Ennen Evo:n omaa julkistusta olivat useat tapahtuman yhteistyökumppanit ilmoittaneet vetäytyvänsä tapahtumansa syynä Cuellaria vastaan nousseet syytökset.

NetherRealm Studios ilmoitti ensimmäisenä viime torstaina vetävänsä Mortal Kombat XI -pelin tapahtumasta solidaarisuuden osoituksena niitä kohtaan, jotka ovat puhuneet hyväksikäytöstä. Sen jälkeen Capcom ja Mane 6 seurasivat perästä ilmoittaen etteivät osallistu vakavien syytösten takia.

Myös Bandai Namco ilmoitti, että Dragon Ball FighterZ, SoulCalibur VI ja Tekken 7 eivät ole osa turnausta, syynä viimeaikaiset hyväksikäyttösyytökset.

Evo palauttaa osallistumismaksut jo osallistuneille pelaajille sekä lahjoittaa vastaavan summan Project Hope -hyväntekeväisyysjärjestölle.

Pelialalla on noussut esiin muitakin syytöksiä häirinnästä ja kaltoinkohtelusta. Tunnettua pelikehittäjä Chris Avellonea on syytetty seksuaalisesta ahdistelusta sekä asemansa väärinkäytöstä.

Pelitaloista sekä Ubisoft että Insomniac Games ovat päätyneet kommentoimaan yhtiön työntekijöihin kohdistettuja ahdistelu- ja kaltoinkohtelusyytöksiä.

E-urheilu|E-urheilun huipulla kytee mielenterveyskriisi: Kaksi CS-eliittijoukkueen pelaajaa jäi sairaslomalle loppuunpalamisen vuoksi

E-urheilu|Fortniten supertähti järjestää ”Ninja-taistelun”, jossa palkkiorahaa jaetaan lähes puoli miljoonaa dollaria

E-urheilu|IS: 18-vuotias suomalainen Counter-Strike-pelaaja hakee pelifirmalta yli 200 000 euron korvauksia

E-urheilu|Koronavirus tarjoaa näkyvyyttä elektroniselle urheilulle: ”Tämä on makea mahdollisuus”

E-urheilu|Entinen Counter Strike -tähti sai 116 vuoden vankeustuomion kavalluksesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu