Seiväshyppääjä Armand Duplantis hukkasi ennätysvireensä koronatauolla: ”Ensi kertaa urallani en tiedä, mihin kilpailukaudella tähtäisin” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Yleisurheilu

Seiväshyppääjä Armand Duplantis hukkasi ennätysvireensä koronatauolla: ”Ensi kertaa urallani en tiedä, mihin kilpailukaudella tähtäisin”

Göteborgissa lauantaina hypännyt seivästaituri ei ole ennätysvireessä.

Armand Duplantis hyppäsi lauantaina Göteborgissa.

Julkaistu: 5.7. 12:37

Seiväshypyn ruotsalainen ME-mies Armand Duplantis tuntee pandemian aikaisen kilpailutauon murentaneen kuntoaan. Hän ei usko olevansa ennätysvireessä ainakaan koronaviruksen typistämän kilpailukauden ensimmäisissä kilpailuissa.

Duplantis, 20, hyppäsi kaikissa hallikauden kilpailuissaan yli kuuden metrin tulokset ja kohensi maailmanennätystä kahdesti tuloksillaan 617 ja 618.

Kesäkuussa hän kilpaili vain kerran ja ponnisti Oslossa tulokseen 586. Lauantaina hän paransi kauden kärkituloksen 594:ään Göteborgissa.

”Yritän tietenkin parantaa ennätystäni, mutten ole sellaisessa kunnossa ainakaan juuri nyt”, Duplantis tunnusti lauantai-iltana.

Yhdysvalloissa asuessaan Duplantis tottui aloittamaan kilpailukauden jo huhtikuussa. Nyt kauden avaus venyi lähes kesäkuun puoliväliin, eikä hän ole päässyt koronarajoitusten takia edes harjoittelemaan normaalisti.

Göteborgissa myös kilpailun tunnelma oli poikkeuksellisen vaisu, kun tapahtuma oli suljettu yleisöltä.

”Aika vaikea saada itsestään kaikkea irti. Tuntui, etten oikein syttynyt eikä adrenaliini lähtenyt liikkeelle kuten normaalisti. Uskon, että olisin hypännyt korkeammalta, jos yleisö olisi ollut apuna”, Duplantis arveli.

”Ilman yleisöä minun pitäisi olla paljon paremmassa kunnossa kuin talvella, jotta voisin yltää ennätyksiin. Tällaiset kilpailut ovat paljon tavallista vaikeampia.”

Voitto ratkesi 570:ssä. Kilpailun päätteeksi Duplantis teki kolme epäonnistunutta yritystä tasan kuudesta metristä.

Duplantis tunnusti Göteborgissa, että kausi on myös henkisesti vaikea, kun koronapandemia tuuppasi olympialaiset ja EM-kisat ensi kesään.

”Ensi kertaa urallani en tiedä, mihin kilpailukaudella tähtäisin. Vielä keväällä tuntui, että tulee olympialaiset ja voitan siellä. Nyt ei ole tarjolla mitään. Tämä on rankka paikka”, Duplantis harmitteli.

Duplantis hyppää seuraavaksi keskiviikkona Karlstadissa.

Yleisurheilu|Ruotsin seivästähden Duplantiksen äiti paljasti koronaviruskiellon uhmaamisen, ME-mies heitettiin ulos salaisesta harjoituspaikastaan

Yleisurheilu|Seipään ME-mies Duplantis muuttaa Uppsalaan, ja kaupungissa ollaan innoissaan

Seivähyppy|ME-mies Duplantis ja olympiavoittaja Lavillenie jakoivat hurjan haastekisan voiton: 36 kertaa viiden metrin ylitys puolessa tunnissa

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu