Jälkipyykki käy kuumana Itävallan F1-viikonlopusta, tallipäällikkö Horner kehottaa Hamiltonia miettimään kilpailuasenteensa uusiksi - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Jälkipyykki käy kuumana Itävallan F1-viikonlopusta, tallipäällikkö Horner kehottaa Hamiltonia miettimään kilpailuasenteensa uusiksi

Red Bullin Alex Albonn sai osumaa radalla, mutta joutui keskeyttämään myöhemmin moottoririkkoon.

Julkaistu: 6.7. 14:28

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kehottaa maailmanmestari Lewis Hamiltonia miettimään kilpailuasennettaan uusiksi.

Formula 1 -kauden Itävallan avausviikonlopun jälkipyykki käy kuumana, kun Hamilton kolautti päin Red Bullin autoa.

Mercedes-kuljettaja Hamilton törmäsi taas Alex Alboniin ja Horner alkoi käydä kierroksilla. Itävallan GP:n kolahdus oli jo toinen, jossa Albon on joutunut Hamiltonin töytäisemäksi. Edellinen kerta oli Brasiliassa viime vuonna.

”Alexilla ei ollut riittävää suoranopeutta, joten ohittaminen oli mahdollista vain sisä- tai ulkokaarteessa”, sanoi Horner uutistoisto AFP:lle maanantaina. Hornerin mielestä Hamilton olisi anteeksipyynnön velkaa.

Hamiltonin ja Albonin kolahdus oli aavituksen tulkinnanvarainen, mutta kilpailun tuomaristo antoi brittikuskille viiden sekunnin aikasakon, joka pudotti mestarin palkintopallisijoilta neljänneksi.

Albon pystyi jatkamaan kilpailua kolahduksen jälkeen, mutta joutui keskeyttämään moottoririkkoon. Hornerin mukaan Albon olisi ajanut palkintopallisijoituksista.

Horner sanoi, että Hamilton voisi miettiä ajamistaan uudelleen.

Kolautushetkellä kaksikko oli ajamassa kakkossijasta, kunnes Albon menetti kalliita sekunteja.

”Mielestäni Lewisin olisi syytä kysyä itseltään, mitä olisi voinut tehdä toisin”, Horner sanoi.

Hamilton oli laajemminkin esillä viikonloppuna. Hän sai ensin lähtöruuturangaistuksen ja kisassa aikasakon. Ennen kisaa hän lipesi kuljettajien yhteisestä rintamasta, jossa oli tarkoitus antaa polviasentoon käymisellä tukea rasismin vastaiselle taistelulle.

Mercedesin tallipäällikkö Toto Wolff piti tilannetta ratkaisemattomana ja katsoi viiden sekunnin aikarangaistuksen olleen väärän.

”Miksi Lewisin piti tunkea renkaansa sinne, en ymmärrä”, Horner sanoi AFP:lle.

”On tietenkin turhauttavaa Alexille, että tämä oli toinen kerta kolmessa viime kilpailussa, kun hänelle kävi näin”, Horner jatkoi. ”Uskon, että hän olisi voinut jopa voittaa.”

Itävallan MM-osakilpailu ajettiin Red Bullin kotiradalla ja Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas vei voiton, uransa kahdeksannen F1:ssä. Kilpailu käytiin ilman yleisöä.

Kommentti|Avauskisa todisti tärkeän asian Valtteri Bottaksen mestaruushaaveiden kannalta

Formula 1|Valtteri Bottas ajoi upeaan voittoon F1-kauden avauskilpailussa, aikarangaistus pudotti Lewis Hamiltonin palkintopallilta

Formula 1|Bottaksen tallipäällikkö paljastaa: ”Yhdessä vaiheessa näytti, ettei kumpikaan automme pääse maaliin”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu