Donald Trump otti Nascar-kuljettaja Bubba Wallacen hampaisiinsa: ”Onko pyytänyt anteeksi?” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Rasismi

Donald Trump otti Nascar-kuljettaja Bubba Wallacen hampaisiinsa: ”Onko pyytänyt anteeksi?”

Wallace on ollut otsikoissa niin sanotussa hirttosilmukkaskandaalissa.

”Se ei ollut osoitettu minulle, mutta joku solmi hirttoköyden”, Wallace kommentoi sanoen, ettei kyseessä ollut mikään oviköysi.

Julkaistu: 6.7. 19:10, Päivitetty 6.7. 20:21

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on ottanut Nascar-autosarjan kuljettajan Bubba Wallacen hampaisiinsa ja kyselee, onko tämä pyytänyt muilta sarjan kuljettajilta anteeksi niin sanottua hirttosilmukkaskandaalia.

Nascarin ainoan afroamerikkalaisen kuljettajan Wallacen tallista löytyi hirttosilmukka, jota epäiltiin rasistiseksi teoksi.

Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisin (FBI) mukaan köysi oli kuitenkin ollut samassa paikassa, eräänlaisena oven nuppina, jo pitkään ennen kyseistä kilpailua.

Wallacen tallille osoitettiin tallipaikka ennen kilpailua, mutta videokuvassa köysi näkyi jo lokakuussa 2019.

FBI totesi, että Wallace ei ole viharikoksen kohteena. Nascar-sarjan puheenjohtaja Steve Phelps kritisoi kuitenkin tutkintaa. Phelpsin mukaan on ilmeistä, että köysi oli ”vihan ilmentymä”.

Trump ei ole samoilla linjoilla.

”Onko Bubba Wallace pyytänyt anteeksi kaikilta hienoilta Nascar-ajajilta ja -toimitsijoilta, jotka tulivat hänen avukseen, seisoivat hänen rinnallaan ja olivat valmiit uhraamaan kaiken hänen puolestaan vain saadakseen tietää, että kyseessä oli huijaus?” Trump twiittasi maanantaina.

Rasistiseksi teoksi tapausta epäiltiin, koska Wallace, 26, ehdotti sarjalle etelävaltioiden lipun kieltämistä kilpailuissa. Näin myös tapahtui. Päätöstä perusteltiin sillä, että etelävaltioiden lippu herättää monille mielikuvia orjuudesta ja rasismista.

”Tuo huijaus ja lippupäätös ovat aiheuttaneet kaikkien aikojen matalimmat katsojaluvut”, Trump jatkoi.

Autourheilu|Yllättävä käänne Nascar-tallin tiloista löytyneestä hirttosilmukasta: FBI:n mukaan kyse ei ollutkaan rasismista

Autourheilu|Nascar-johtaja kritisoi FBI:n ”hirttoköydestä” tekemää tutkintaa: ”Me näemme köydessä vihan symbolin”

Autourheilu|Moottoriradan omistajan epäillään tehneen rasistista pilaa kauppaamalla ”Bubba-köyttä”, saa nyt tappouhkauksia ja menettää kilpailuja

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu