Lucas Lingman johti Klubin näytöstä, kruununa upea vapaapotkumaali: ”Paras fiilis tuli tuosta maalista” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Lucas Lingman johti Klubin näytöstä, kruununa upea vapaapotkumaali: ”Paras fiilis tuli tuosta maalista”

Haka joutui liian kovaan paikkaan suurta mestarisuosikkia vastaan.

HJK juhli kotiavauksessaan Hakaa vastaan kolmea maalia ja kolmea sarjapistettä.

Julkaistu: 8.7. 20:20, Päivitetty 8.7. 22:13

Klassikkopeli, sitä HJK:n ja Hakan kohtaamiset tapasivat olla kotimaisessa jalkapalloliigassa, mutta enää noista ovat vain muistot jäljellä.

Hakan seitsemän kauden poissaolo Veikkausliigasta näkyi, kun HJK aloitti jauhamisen Bolt-areenalla Töölössä.

HJK latoi taululle 3–1-voiton keskikenttäpelaaja Lucas Lingman illan moottorina. Lingman syötti yhden maalin ja kruunasi kauden ensimmäisen kotiottelun upealla vasemman jalan vapaapotkumaalillaan.

”Vihdoin osui”, Lingman sanoi vaparimaalistaan. ”On ollut pitkä aika harjoitella ja onneksi osui ja meni maaliin.”

Lingman, 22, muisteli, että edellinen vapaapotkumaali olisi tullut junioripeleissä. ”Paras fiilis tuli tuosta maalista.”

Lingman ja Rasmus Schüller rakensivat HJK:n keskikentälle kaksikon, joka sai pallon liikkeelle ja pelin näyttämään astetta viihdyttävämmältä ja ennen kaikkea tehokkaammalta kuin viime kaudella.

Rovaniemellä Lingman kantoi suurta vastuuta kahdella viime kaudella, mutta hänellä on sitä ennen pitkä historia Klubissa.

Luvassa on toinen tuleminen Klubissa, ja hyvältä näyttää pari vuotta vuotta kokeneempana ja kypsempänä.

Miltä toinen tuleminen HJK:ssa tuntuu?

”Eiköhän se näkynyt tuolla kentällä. Innokkaasti yritin kaikennäköistä. Oli tosi makea juttu palata takaisin tänne. Tämä on minun kotini”, tyytyväinen Lingman hehkui.

Kuudessa minuutissa Klubi hankki viisi kulmapotkua ja kymmenen minuuttia oli pelattuna, kun Roope Riski hipaisi Lingmanin keskityksen maaliin: 1–0.

Haka tuli Töölöön kuin anteeksi pyydelleen. Riskin maaliin asti ja vähän siitä eteenpäin ainoa joukkue, joka piti palloa ja hyökkäsi, oli HJK.

Onneksi niin ei jatkunut ikuisesti. Haka alkoi nostaa prässiä ylemmäs, sai riistoja ja sitä kautta palloja itselleen. Peli heräsi vähän eloon, vaikka tasoeron peittämiseen se ei riittänyt.

Toisella puoliajalla Atomun hyvä nousu toi HJK:lle rankkarin. Schüller laukoi pallon voimalla sisään ja vankisti johtoa 2-0:aan.

Rangastuspotkumaalin jälkeen Haka sai kavennuksen onnekkaasti, kun Luis Carlos Murillo ohjasi päällään Saibaa Keitan vaparin omaan maaliin. Keitalle päivä oli musta. Hän lensi ulios ulos 60. minuutilla rajun taklauksen jälkeen. Sitä ennen hän oli hankkinut keltaisen kortin hyvin erikoisesti pukukoppikäytävällä.

”Tyhmä punainen, hölmö punainen. En sano mitään muuta”, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio kommentoi.

Haka lähti otteluun jättäen Eero Markkasen ainoaksi kärjeksi. Niin oli viisainta, että puolustamiseen riittäisi jalkoja ja voimaa. Markkanen juoksi vaihtoon 65. minuutilla ja antoi paikkansa Jonni Thusbergille. Yhtä yksin hänkin jäi.

HJK:n ja Hakan tuorein kohtaaminen osui juhannuksen jälkeen Suomen cupin otteluun, jonka HJK voitti Tehtaankentällä Valkeakoskella 3–2.

Viimeksi seurat olivat Veikkausliigassa vastakkain lokakuun alussa 2012, kun Haka alkoi upota kohti Ykköstä. Silloin sentään jaettiin pisteet 2-2-tasurilla.

Hakan edellistä voittoa pitää hakea niinkin kaukaa kuin heinäkuulta 2008. Silloin Antti Muurisen valmentama HJK hävisi kotikentällään 1–2. Mohamed Kamara eli Medo pelasi silloin Klubissa, mutta jakoi palloja Hakan punainen paita päällään keskiviikon kohtaamisessa.

Hakan paluu Veikkausliigan on hienoa asia, mutta tästä eteenpäin sen on itse osoitettava kuuluvansa ylimmälle tasolle.

Jalkapallo|HIFK otti avausvoiton, kun RoPS kaatui Sakari Tukiaisen osumalla: ”Tämä oli todella kova ottelu”

Jalkapallo|Honka jatkoi Veikkausliigaa tasapelien merkeissä – HJK:lle ja HIFK:lle täysi pistepotti

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu